ÇOMAKLI, AVRUPA EDEBİYAT ÖDÜLÜ’NE ADAY

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Almanya Aria Kunste Der Berliner Akademie tarafından Avrupa Edebiyat ve Avrupa Liyakat Nişanı ödüllerine aday gösterildi.

06 Aralık 2012 Perşembe 09:01
ÇOMAKLI, AVRUPA EDEBİYAT ÖDÜLÜ’NE ADAY

Cengiz DURULAR'ın haberi

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Almanya Aria Kunste Der Berliner Akademie'nin Ödül Konseyi Başkanlığı tarafından yürütülen Berlin Sanat Ödülleri kapsamında  Avrupa Edebiyat Ödülü (EuropaLiteraturAward) ve Avrupa Liyakat Nişanı Ödülü’ne (Europa Verdienst Engagement Award)  aday gösterildi. Almanya Aria Kunste Der Berliner Akademie'nin Ödül Konseyi Başkanlığı tarafından, Almanya ve diğer ülkeler arasında akademik ve bilimsel iş birliğinin kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla  her yıl bir kişiye verilen ödüllerin sanat camiasında belli bir ağırlığı olduğu belirtildi. Almanya Aria Kunste Der Berliner Akademie ödüllerinin edebiyat alanı olan “kişisel yayınlar” dalında Türkiye’den müracaat eden 80 yazar ve şair arasından konseyden kabul gören 3 kişinden birisi olan Çomaklı’nın şiirleri Edebiyat Bilimcisi, Yazar ve Şair Emine Sevinç Öksüzoğlu'nun girişimleriyle Özbekistan'ın önemli şairlerinden Hasiyet Rustamova'nın çevirisiyle Özbek Türkçe’sine çevirilecek. Çomaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, büyük bir heyecanla sonucu beklediğini ifade etti. Zekiye Çomaklı, “Avrupa’da belli bir saygınlığı olan bu ödüllere beni layık gören jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Sanat yaşamımda kaleme aldığım Erzurum kokan şiir ve yazılarımın sanat otoriteleri tarafından beğenilmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. Hemşehrilerimin dualarını bekliyorum. Şimdiden benden desteklerini esirgemeyen Emine Sevinç Öksüzoğlu ile dostlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2012 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Derya Akbulut 2012-12-07 00:22:29

ablacım,allah seni ve senin gibi memeleket sevenleri korusun,allah sizlerden razı olsun,ibir kadın olarak memleketini ancak bu kadar güzel temsil edebilir,ulusal tv lerde ve bu gibi edebiyat çalışması yapan yerlerde bizleri temsil ettiğin için sana binlerce teşekküler,aileminde selamı var,seninle gurur duyuyoruz,allah nazardan saklasın..