Bir Yunus gibi…

Bir Yunus gibi…

admin
admin
11 Mart 2022 Cuma 10:27
Bir Yunus gibi…

Vedat REFAYELİ

‘’Şimdi elimden tut. Ve ayağa kalk. Peşimden gelme, yanımda yürü. Yanımda yürü ki, uygun adım olalım bu uygunsuz yolların sapmalarında. Bak, yüreğin eylemidir bu olup bitenler. Yoksa taşıyamayız, elli kuruşluk dünyanın, yüz kuruşluk yükünü!’..

Üstteki satırlar Erzurumlu yazar Muhammet Hanefi İspirli’nin son çıkan ‘’İnsan vaazları’’adlı 148 sayfalık deneme kitabından alıntı.

Aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı da olan İspirli’nin çıkardığı bu kitap da bir solukluk ettiğim kitaplardan oldu.

Yazar, derin düşünce dünyasını ancak onun dilinden anlayan bir deli diliyle vaaz ediyor sana bu kitapta.

En son ‘Hatıralarımdaki Erzurum’ adlı derleme kitabını okuduğum Muhammet Hanefi İspirli, ‘insan vaazları’ ile Yunus Emre’yi de hatırlattı bana.

İmzalayıp zatıma verdiği kitabında, özellikle ‘’Elli kuruşluk dünyanın, yüz kuruşluk yükü’’ tanımının yeraldığı satırlar tam da Yunus’un, ’Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olur’’ sözüne atıf olmuş!

Ülke kursalar vatandaşları olurum, seviyorum böyle adamları!

Yazmalarına ve de bu yazdıklarını okumalara doymadığım Erzurumlu kalemler gibi İspirli’yi de bu son çalışmasından dolayı tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.

Erzurum şehir kitaplığında yer açın, kıymetli bir kitap daha geldi...

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.