Benim ‘Muhalif’ ağabeyim!

Kitabını dört gözle bekliyorum…

admin
admin
12 Ocak 2023 Perşembe 10:02
Benim ‘Muhalif’ ağabeyim!

Vedat REFAYELİ

Sanırım bugünlerde en çok konuşulan ve merakla beklenen İngiltere kralı Charles’in oğlu Harry’nin ‘Yedek’ adını verdiği kitabı.

Elbette ki okunmaya değer ilginç kitapların başında geliyor o kitap ama ben en çok Lütfü Esengün’ün çıkarttığı kitaba odaklanmış durumdayım.

Henüz okuma fırsatı bulmadığım ama içeriği ile ilgili bilgiler edindiğim kitabın ismini özellikle çok tuttuğumu söylemeliyim.

Muhalif!

Hele de Lütfü Esengün’ü biraz yakından tanıyan birisi olarak tam kendisini ifade eden bir isim olmuş kitabının ismi.

Zira Devlet Bakanlığı yaptığı kısa süreli bir REFAHYOL hükümetini saymazsak 40 yıllık siyasi hayatının neredeyse tamamına yakını muhalif olarak geçmiş bir isim Esengün.

Bir şekilde muhalif gelmiş, muhalif kalmış ama.

Her görüşmemizde bazen hacım, bazen vekilim, bazen başkanım, bazen bakanım, çoğu kez de ağabey diye hitap ettiğim Lütfü Esengün, Refah, Fazilet ve Saadet Partilerinde yeralmış, bir dönem de bugün AK Parti’de olan Numan Kurtulmuş’un Genel Başkan olduğu HAS Parti’de de kurucu üye olmuş biri.

***

Benim 80’li yıllarda Avukat ve Refah Partisi’nin İl Başkanı olarak tanıdığım, ilçe başkanlığından taa bakanlığa uzanan bir siyaset macerası yaşayan ve artık son yıllarda siyaset defterini kapattığını gözlemlediğim Esengün, köşeye çekilmiş gibi görünüyor ama bu kitabı ile aslında farklı bir dönüş yapmış, bence iyi de yapmış.

Boş boş oturma yerine yakın tarihi anlatan ve bunu da samimiyetle anlatan Lütfü Esengün’ü yürekten kutluyorum.

Anlayana tabi.

Yazmanın ne kadar önemli olduğunu da göstererek, bunun da bir hizmet olduğunu, dolu dolu yaşamalarına rağmen köşelerinde kös kös oturan tembel ağabeylerimize de ders verilmiştir bence.

Ey Yayınevi’nden çıkan, 70 lira fiyatı olan, 548 sahifelik kitabında Erzurum da var ve bu bölümünün de çok kıymetli ve de okumalara doyulmayacağına inandığımı söylemek de isterim.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.