Atatürk Üniversitesinin kuruluş hikâyesi kitap oldu

Atatürk Üniversitesi Yayınevi, üniversitenin tarihine yönelik yeni bir eseri daha yayın hayatına kazandırdı.

admin
admin
09 Şubat 2022 Çarşamba 07:18
Atatürk Üniversitesinin kuruluş hikâyesi kitap oldu

Atatürk Üniversitesinin kurulmadan önceki ve kuruluş dönemlerindeki süreçte yaşanan olaylara ışık tutması amacıyla Öğr. Gör. Ayşe Özdemir tarafından derlenen “Atatürk Üniversitesinin Kuruluş Hikâyesi 1935-1958 Arşivlerin Dilinden” isimli kitap yayımladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1937 yasama yılı açılış nutkunda söylediği doğu illerinde bir üniversite kurulması fikri ile yola çıkılan Atatürk Üniversitesinin kuruluş hikâyesinin anlatıldığı kitap, o dönemin sosyal, tarihsel ve kültürel yaşantısına da ışık tutması açısından ön plana çıkıyor.

Siyasetçi ve bürokratların anıları ile dönemin yerel ve ulusal gazetelerden haberlerin yer aldığı eserde, halkın Erzurum’da üniversite kurulması için verdiği topyekûn desteğini de açıkça gözler önüne seriyor.

Öğretim Görevlisi Ayşe Özdemir, Atatürk Üniversitesinin bu ülke için kıymetinin bir kez daha anlatılması amacıyla eseri hazırladığını belirterek, daha ilk cümlesiyle okuyucuların kendilerini bir zaman makinesinde yolculuğa çıkmış gibi hissedeceklerini söyledi.

Özdemir, her sayfasında kocaman bir tarihi barındıran “Atatürk Üniversitesinin Kuruluş Hikâyesi 1935-1958 Arşivlerin Dilinden” isimli eserin Atatürk Üniversitesinin 65. yılına denk gelmesinden ayrıca mutluluk duyduğunu belirtti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.