Açılın Sude geliyor!

Avrupa’da 1 numara olduğumuz seslendirmede bir sanatçımız yolda.

admin
admin
29 Mayıs 2023 Pazartesi 13:32
Açılın Sude geliyor!

Vedat REFAYELİ

Dublaj, diğer adıyla seslendirme sanatçılığına öteden beri ilgi duymuşumdur.

Çetin Tekindor, Ferdi Merter, Alev Sezer, Savaş Yurttaş, İstemi Betil, Gülseren Gürtunca, Elçin Şanal, Mümtaz Sevinç gibi isimlerini saymakla bitiremeyeceğim çoğu tiyatro alt yapıları olan dublaj sanatçılarımızın bu alanda Avrupa ile yarıştığını, şampiyonluğu elinde bulundurduğunu da bilirim.

Özellikle yabancı filmlerde ve de animasyonlarda karakterlere ses veren dublaj sanatçıları, benim gözümde hep ayrı yerde olmuştur.

Bilirim ki, o karakterler ne kadar seviliyorsa o biraz da seslendiren, ona ses veren perde arkasındaki o gerçek sanatçılar sayesindedir.

Onlar da milyonların sevgilileri olan o karakterler ile birlikte oynar, duyguyu yaşatmaya azami ölçüde gayret sarfederler.

Hep de o mübarek mikrofonu ve kulaklıkları o sanatçılara çok yakıştırmışımdır.

Her ne kadar 1983’te 6 aylık da olsa kısa bir DT maceram olmasına rağmen hep hayalini kurduğum o dalda mesai yapmak nasip olmasa da bugün olmuş halen daha ilgim, alabildiğine devam etmektedir.

Görünmekten ziyade sesim ile o sektörde olmak hayalim artık hayalden öteye geçmese dahi yapan, edenleri hayranlıkla izler dururum.

***

TRT Erzurum Radyosu’nun kıymetli spikerlerinden hemşehrim, sevgili arkadaşım Yıldıray Yıldız’ın kızı tam da benim hayalini kurduğum o mesleğe adım atmış bile, öğrendim, inanılmaz mutlu oldum.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü 4’ncü sınıf öğrencisi Sude Yıldız, yapımcılığının yanısıra seslendirme sanatçılığı yolunda bayağı bir yol katetmişe benziyor.

Zorunlu staj döneminde okuduğu ilin yerel radyosu Venüs Radyo’da işe koyulan Sude, cesaretini de toplayıp büyük bir özgüvenle çoğu animasyonda seslendirme yaparak bu işin adamı olduğunu göstermiş gibi duruyor.

Seslendirmelerini dinledim, inanılmaz keyif duydum ve adeta yılların sanatçılarına taş çıkartıyor.

Son 1 yıldır gelen olumlu yorumlar sonrasında dublaja ağırlık veren Sude Yıldız, daha okulunu bitirmeden bir çok farklı platformda da proğram hazırlamış kendince.

Pek yakında bu sinemalarda Sude’yi görmeyi, ama bir an önce görmeyi umuyor ve istiyorum.

Bu süper zorlu ama bir o kadar da özgün alanda kızımıza hem şans hem de başarı dilerken, babası Yıldıray Yıldız’ı da manevi desteğinden ötürü hem alkışlıyor hem de kutluyorum!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.