18. Kar Film Festivali başlıyor

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali'nin 18.'cisi başlıyor.

admin
admin
13 Aralık 2022 Salı 10:41
18. Kar Film Festivali başlıyor

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 18.si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kar Film Festivali, 15 Aralık’ta sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen festivalin bu yılki teması “Azerbaycan Sineması” üzerine olacak. 18. Uluslararası Kar Film Festivali 15-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

18. Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında İletişim Fakültesi Gösterim Salonu'nda 7 Aralık ile 14 Aralık tarihleri arasında Azerbaycan film gösterimleri ücretsiz olarak gösterime açılacak. Nenehatun Kültür Merkezinde, üç gün sürecek olan festivalde birbirinden renkli konuklar yer alacak. Yurt içinde ve yurt dışında eğitim gören öğrencilerin kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon, reklâm, kamu spotu, senaryo türlerinde hazırlamış oldukları eserlerin değerlendirilerek ödüllendirildiği festival kapsamında farklı etkinliklere de yer verilecek.

PERDE 15 ARALIK’TA AÇILIYOR

Azerbaycan’ dan iki yönetmenin ve bir müzik grubunun yer alacağı festival 15 Aralık’ta perdelerini açıyor.

15 Aralık saat 9:30’ da Mehtap Demir Güven’in müzik dinletisiyle başlayacak olan festival, ATV- Haber ve Program sunucusu Nihan Günay ile “Televizyon Haberciliği ve Sunuculuk Üzerine” gerçekleştirilecek söyleşi ile devam edecek.

TRT’nin son yıllara damga vuran Gönül Dağı dizisinin başrol oyuncularından ve aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Ali Düşenkalkar 15 Aralık’ta sanatseverlerle buluşacak.

Azerbaycan’ın ünlü yönetmenleri arasında bulunan, Kenan MM’nin “Qavidish” adlı filmi ve Azerbaycan Sineması üzerine gerçekleştirilecek olan söyleşisi ile festivalin ilk günü son bulacak.

Festivalin ikinci günü, TRT'de yapımcı ve Yönetmen Taha Feyizli’nin “İki Nehrin Buluşması” adlı belgesel film gösterimi ile başlayacak. Festivalin ilerleyen saatlerinde seslendirme sanatçısı ve tiyatro oyuncusu olan Zeynep Özden Ayyıldız ile “Sinemada Seslendirme” üzerine söyleşi düzenlenecek.

Son zamanlarda sosyal medyada adından söz ettiren Muxdijital yöneticisi Betül Uslu ile “Sosyal Medya Çağında Girişimcilik” üzerine söyleşi gerçekleştirilecek. Televizyon ve sinema filminde rol alan ünlü oyuncu Selahattin Taşdöğen’in katılım sağlayacağı söyleşi ile festivalin ikinci günü son bulacak.

Festivalin son günü, TRT Erzurum radyosundan Feyza Yılmaz, İsmail Bingöl, Alev Devrim Altun ve Ömer Ergediğ’in “Yerelde Kamu Yayıncılığı” üzerine gerçekleştireceği söyleşi ile başlayacak. Azerbaycan’ın bir diğer ünlü yönetmeni olan Elxan Caferov’un “Dolu” filmi izleyicilerle buluşacak. Filmin ardından Azerbaycan Sineması üzerine Elxan Caferov ile söyleyişi düzenlenecek.

Festivalin sonunda dereceye giren yarışmacılara ödüller takdim edilecek. Festival Azerbaycan ezgilerini seslendirecek olan Aygün Rehimli Akbaba’nın sahnesiyle sona erecek.

https://karfilm.atauni.edu.tr/

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.