Yüzlerce yeni istihdam yolda

Tekstilkent’te yeni fabrikalar için ihale yapıldı…

admin
admin
08 Eylül 2020 Salı 12:51
Yüzlerce yeni istihdam yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile iki yıl önce devreye sokulan Erzurum Tekstilkent Projesi’nde artık ikinci adıma geçildi. Geçen yıl yapımı devlet tarafından gerçekleştirilen dört fabrikadan sonra şimdi de yeni dört fabrika için Erzurum Valiliği ihale yaptı.

ERZURUM TEKSTİL ÜSSÜ OLABİLİR…

Halen 500’e yakın kişinin istihdam edildiği tekstilkentte yeni fabrikaların temelleri atılacak. Erzurum’u kalkındırmayı ve bir üretim merkezi haline getirmeyi amaçlayan bu proje sayesinde birkaç yıl içerisinde Erzurum bir yandan tekstil üssü olurken bir yandan da istihdam rekoru kıracak.

TALEP VAR, ELEMAN İHTİYACI YOK…

Birbirinden önemli şirketlerin harekete geçerek Erzurum Tekstilkent’te yer almaya çalışması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nasıl isabetli bir karar verdiğini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Erzurum Valiliği tarafından yapılan ihale sonuçlandı. Böylelikle yeni fabrikaların kurulmasının önü açılmış oldu. Bu gelişmedeki en önemli ayrıntılardan biri de şu: Şirketler, Erzurum’da eleman bulma noktasında ciddi bir sorun yaşamıyor. Çünkü devlet İş Kur üzerinden kurslar açarak yetişmiş iş gücü yaratmaya çalışıyor. - Palandöken

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.