YERLE BİR EDİLEN PKK İNLERİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Türk savaş uçaklarının günlerdir süren hava operasyonları sonucu PKK’nın Kuzey Irak’ta yer alan kamplarındaki tahribatın son hali böyle görüntülendi.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 09:28
YERLE BİR EDİLEN PKK İNLERİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
Türk savaş uçaklarının günlerdir süren hava operasyonları sonucu PKK’nın Kuzey Irak’ta yer alan kamplarındaki tahribatın son hali böyle görüntülendi.
Kuzey Irak topraklarında, Türkiye sınır hattına yakın bölgelerde bulunan ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan PKK kamplarının Milliyet görüntüledi.
Türk jetlerinin Haftanin, Zap, Gare, Metina, Abaşin, Basyan ve Hakurk bölgelerine yaptığı hava operasyonlarının 300 kilometrekarelik bir alanda etkili olduğu görülüyor.
DEPREM ETKİSİ OLUŞTURDU
En fazla hasara uğrayan Metina Kampı’ndaki kamufle edilmiş barınak ve mühimmat depolarının da imha edildiği saptandı. Deprem etkisi yarattı Bombalanan bölgelerin yakın köylerde yaşayanlar hava operasyonlarının kamplarda adeta deprem etkisi yarattığını söylediler. Bazı kamp alanlarının merkezlerinde atılan güdümlü bombaların derin ve geniş çukurlar açtığı görüldü.
KDP destek oluyor PKK kamplarına yakın bölgelerde bulunan Ekmal, Dergele ve Sergele köyleri sakinleri, PKK’lıların Çanak antenlerle yayınları izlediklerini, hava saldırılarını öğrenip önlem almaya çalıştıklarını belirterek, “Bölgede Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’nin liderliğindeki KDP Türkiye’ye destek oluyor” iddiasında bulundular. Köylüler, hava operasyonlarının yoğunlaştığı günlerde daha uzak bölgelerdeki akrabalarının yanına taşındıklarını dile getirdiler.
Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki PKK unsurlarına yönelik hava operasyonlarında Metina kampı ve çevresi de hedef alındı. Barınakları imha eden bombalar yaklaşık 10 metre derinliğinde çukurlar açtı.
200 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ, PKK'NIN ANA KARARGÂHI DA VURULDU
Terör örgütü PKK’ya 5 dalga halinde düzenlenen hava harekâtının sonuçları ortaya çıktı. Harekâtlarda örgütün lojistiğine ve cephaneliklerine büyük darbe vuruldu.
Güneydoğu’da, dağlık arazide ve sınır ötesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların bilançosu netleşiyor. Operasyonların bir süre daha devam edeceği belirtilirken, önceden tespit edilen hedeflere yönelik 5 dalga hava operasyonunda; 130 PKK’lının etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Bu sayının, doğrudan tespit edilemeyenlerle 200’e ulaştığı belirtildi. Öldürülenler arasında PKK’nın üst düzey yöneticilerinin yer almadığı, Gabar kod adlı lojistik sorumlusunun bulunduğu açıklandı.
TSK’nın hava gücüyle vurulan noktaların PKK’nın gizli cephanelikleri, eğitim tesisleri, barınak, depo, uçaksavar bataryaları ve sığınaklar olduğu ifade edildi. Operasyonlarda ilk kez önceden belirlenmiş, PKK’ya ait gizli cephanelikler de vuruldu. Cephaneliklerin üzerinde ‘mantar’ şeklinde dev toz bulutlarının oluştuğu, buralara gizlenmiş patlayıcı ve mühimmatın infilak etmesiyle, patlamaların dakikalarca devam ettiği vurgulandı. Operasyonun sonuçları İHA’lar ve uçaklarla tespit edildi.
KARAYILAN DA HEDEFTEYDİ
PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan’ın ana karargâhının da vurulan yerler arasında olduğu, ancak Karayılan’ın operasyon sırasında karargâhta bulunmadığı belirtildi. İlk operasyonda jetler; Zap, Gare, Metina, Haftanin, Avaşin, Kandil ve çevresindeki hedefleri vurdu. Sonraki operasyonda sınır içindeki Cudi ve Gabar Dağı’ndaki hedefler vuruldu. Bu operasyonlar, Hakkâri ve Şırnak kırsalında yoğunlaştı.
SIĞINAK DELEN BOMBALAR
Hava operasyonlarında jetler, güdümlü mühimmat ve sığınak delen bombalar kullandı. Önümüzdeki süreçte TSK envanterine yeni katılacak daha gelişmiş güdümlü sığınak delen bombalar kullanılacağı gelen bilgiler arasında. Bu bombalarla özellikle gizli cephaneliklerde sonuç alındığı belirtildi.
Şehir merkezlerinde güvenlik güçlerine saldıran PKK’nın ağır silahlarla karakollara yönelik geniş çaplı saldırı hazırlığında olduğu istihbaratı alınırken, tespit edilen hedeflere yönelik yeni bir dalga hava operasyonu düzenlenebileceği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı dün PKK’nın bir gün içinde 5 karakolla asayişi sağlamaya çalışan birliğe saldırı düzenlediğini açıkladı. 

Editör

Son Güncelleme: 29.07.2015 09:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.