YAKUTİYE'DE ŞOK: KORKUT VE YARDIMCILARINA CEZA

Yakutiye Belediyesi kamulaştırma biriminde servis sorumlusu olarak çalışan Abdulbaki Dumanay'ın Başkan Ali Korkut ile, yardımcılarına yönelik açtığı dava sonuçlandı.

06 Şubat 2013 Çarşamba 11:02
YAKUTİYE'DE ŞOK: KORKUT VE YARDIMCILARINA CEZA
Yakutiye Belediyesi'nde memur olarak çalışan Abdulbaki Dumanay, Belediye Başkanı Ali Korkut’a yönelik sürdürdüğü hukuk savaşını kazandı.
Erzurum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Başkan yardımcıları Engin Kocadağıstan, Suat Hayri Güneş, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Alaattin Doğrusoy ile ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme Başkanı, tutuksuz yargılanan 4 kişiye 5’er ay hapis cezası verdi.
“Görevi kötüye kullanma” suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılan Başkan Korkut ve ekibinin cezası ertelendi.
Müşteki Abdulbaki Dumanay ile avukatı Selvi Aktaş Yakuli'nin katıldığı duruşmada mahkeme heyeti Korkut, Kocadağıstan, Güneş ve Doğrusoy'a "Görevi Kötüye Kullanma" suçundan 5 ay hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar ilk kez suç işledikleri için ceza ertelendi. Davayı kazanan Dumanay ise, mahmeke çıkışı, "yaşasın kazandım" diyerek mutluluğunu dile getirdi.


Olay neydi?
Yakutiye Belediye Başkanlığı’nın kamulaştırma biriminde servis sorumlusu olarak çalışan Abdulbaki Dumanay ile Belediye Başkanı Ali Korkut arasında Danıştay’a kadar uzanan hukuk savaşı 3 yıldır sürüyordu. 
İddiaya göre kurumda Emlak Kamulaştırma Müdürü, Gecekondu Müdürü, İmar Müdürü, Başkan Danışmanlığı ve Başkan Yardımcılığı’na kadar yükselen Dumanay, edindiği bilgiyi vatandaşlara sunmak adına 2009 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti’den Yakutiye Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldu.
Enkaz çalışma bedeline imza atmadığı gerekçesiyle temizlik birimine görevlendirilen Dumanay, çöp birimine görevlendirilmesini yargıya taşıdı. Şimdiye kadar Erzurum 1. ve 2. İdare Mahkemesi’ne görülen davalarda kendisini savunan Dumanay, iddiaya göre bu süreçte ‘Uyarı, kınama, maaş kesme ve kademe ilerlemesini engelleme’ şeklinde cezalar aldı.

Editör

Son Güncelleme: 06.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali korkuta 2013-02-06 15:03:02

ali bey etme bulma dünyası. alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.