Vefa ekibi 65 yaş ve üstü sığınmacıların da yardımına koşuyor

Erzurum'da oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu", yalnız yaşayan 71 yaşındaki Afganistan uyruklu sığınmacı Şirin Habibi'ye gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptı

admin
admin
28 Mart 2020 Cumartesi 09:09
Vefa ekibi 65 yaş ve üstü sığınmacıların da yardımına koşuyor

Erzurum'da, yeni tip koronaviris (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" sığınmacıların da yardımda bulunuyor.

İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 önlemleri kapsamında 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi sebebiyle evinden dışarı çıkmalarına izin verilmeyen yaşlılar ve hastalar, 112, 155 ve 156 numaralarını arayarak yardım talep edebiliyor.

Bu çerçevede Erzurum'da bakanlık ve valilik koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu da yaşlı ve kronik hastalığı bulunan Türk vatandaşlarının yanı sıra aynı durumdaki sığınmacıları da yalnız bırakmıyor.

Vatandaşların hem günlük taleplerini hem de acil ihtiyaçlarını karşılayan grubun görevlileri, bu çerçevede kentin Yakutiye ilçesi Aşağı Köşk Mahallesi'nde oturan 71 yaşındaki Afganistan uyruklu sığınmacı Şirin Habibi'ye gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulundu.

Eşini geçen yıl kaybeden ve yalnız yaşayan Habibi'nin 9 yıldır Türkiye'de bulunduğu öğrenildi.

Vefa Sosyal Destek Grubu'nun kentte benzer durumdaki yaşlı ya da kronik rahatsızlığı olan sığınmacılara desteğini sürdürdüğü belirtildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.