Vali Memiş’ten açıklama: Göründüğü gibi değil, moralim bozuldu

Vali Memiş’ten ülke gündemine oturan fotoğraf ile ilgili açıklama geldi.

admin
admin
22 Ocak 2023 Pazar 14:02
Vali Memiş’ten açıklama: Göründüğü gibi değil, moralim bozuldu

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Erzurum'da elinde tespihle Vali Okay Memiş ve İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek karşısında kaykılmış şekilde otururken çekilen fotoğrafına yapılan yorumlar üzerine Vali Okay Memiş açıklama yaptı.

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Erzurum’da elinde tespihle Vali Okay Memiş ve İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek karşısında otururken çekilen fotoğrafı tartışılmaya devam ediyor.

Fotoğraf karesinde yer alan Erzurum Valisi Okay Memiş yapılan eleştiri ve yorumlar üzerine yaptığı açıklamada, “Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim” dedi.

“BİR FOTOĞRAF KARESİ DURUMU NERELERE GETİRDİ, MORALİM BOZULDU”

Vali Okay Memiş, Erzurum Palandöken’de katıldığı bir açılışta söz konusu o fotoğrafla ilgili şunları söyledi:

*Ben Erkam Yıldırım'ı şahsen tanımam etmem. Kendisiyle ayrıca bir bağım, görüşmüşlüğüm yok. Erkam Bey 13 Ocak'ta Erzurum'da düzenlenen Binbir Hatim duasına katıldı. Orada da hayır için yemek vereceğini söylemiş, ben de orada öğrendim.

*Göründüğü gibi bir durum söz konusu değil. Camiye yakın olan bir mağazada soluklanmak için 10 dakika oturduk. Durum bundan ibaret. Mağaza içerisinde de herkesin rahatça oturabileceği bir alan yok.

*Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim. Sadece bir anlık çekilmiş bir fotoğraf karesi durumu nerelere getirdi.

*Moralim bozuldu. Bu şehir için yaptıklarımız belli, çalışmalarımız belli. Böyle olayların bunların önüne geçmesini istemiyorum.

*Olay çok yanlış anlaşıldı. Orada yüzlerce insana hayır yemeği veren kim olursa olsun aynı masada oturur, teşekkür ederim. Bunun şahsın kendisiyle bir ilgisi, ayrı bir ihtimam durumu kesinlikle yok.

Daha sonra katıldığı bir açılışta da konuya değinen Memiş, şunları söyledi;

*Bir fotoğraf karesi yüzünden bendenizi özellikle linç eden kampanya yürütülüyor. Bu kadar adaletsizlik olur mu? Tek bir fotoğraf, saniyelik fotoğraf karesinden. Şaşkınlık içerisindeyim. 30 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey ile karşılaşmadım. Bu nedir ya, bu nasıl bir seviyesizliktir? Bir şey de söyleyemiyoruz.

*Ne söylesek başka yere çekilecek ama bu yaptıklarımızı ve hizmetlerimizi sizlere özellikle anlattım. Nasıl adaletli insanlarsınız, bu nasıl adalet ve gazetecilik, nasıl bir siyaset anlayışı? Devlet adamlığını biz sizden mi öğreneceğiz? 30 yıllık meslek hayatımızı bir esnaf ziyaretindeki kareyle yok mu edeceğiz?

*Biz vatandaşın, fakirin fukaranın emrindeyiz, güç odaklarının emrinde değiliz, hiçbir zaman da olmadık. Yani insanın sabrını zorluyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Saniyelik bir kare ile günlerdir üstümüze geliyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl adalet anlayışı.

Editör

Son Güncelleme: 24.01.2023 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.