Vali Memiş: Şehri daha üst noktalara taşımak için çalışıyoruz

Erzurum Valisi Okay Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel ve ulusal medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

admin
admin
11 Ocak 2023 Çarşamba 10:20
Vali Memiş: Şehri daha üst noktalara taşımak için çalışıyoruz

Erzurum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Memiş, “Şehrimizi daha üst noktalara taşımak için gayret ediyoruz. Sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık gibi birçok konuda vatandaşımıza dokunan önemli çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarda önceliğimiz vatandaşımızın ihtiyaçları ve istihdam oldu.” dedi.

Erzurum’da 4 yılı geride bırakarak, beşinci yıla girdiğini anlatan Vali Memiş, “Erzurum Valiliği’ne atandığım günlerde hangi alanlara yönelmem gerektiğini açıkçası ben biraz da siz değerli basın mensuplarından öğrendim. Aslına bakarsanız bu şehirde çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Bu şehirde Doğu Anadolu’yu keşfettim, bu şehirde, bir şehrin ekonomik kapasitesinin fersah fersah üstünde bir saygınlığı nasıl kazanabileceğini keşfettim. Ekonomik olarak gayri safi milli hasıla olarak bizi beşe, ona katlayacak şehirlerden çok daha fazla saygınlığın nasıl kazanılabileceğini yine ben bu şehirde öğrendim ve buna hayret ettim, takdir ettim. Nihayetinde bu saygınlığın kazanılmasında en büyük rolü Dadaşlar’ın oynadığını fark ettim ve onlara teşekkür ettim.” diye konuştu.

“Erzurum’un zihinlerde edindiği yerle biz gurur duyuyoruz.” diyen Vali Okay Memiş, şehrin saygınlığını kazanmasında rol oynayan faktörlerin başında tarihi mirasın geldiğini kaydetti.

Erzurum’un binlerce yıllık geçmişe sahip bir şehir olduğuna işaret eden Vali Memiş, “2019 yılında Erzurum Kongresi’nin 100. yılı dolayısıyla sayın İlber Ortaylı hocamızı davet ettiğimizde bana, ‘Değerli Valim, bu civarlarda 3 vilayet vardır. Bu vilayetleri kimse hafife almasın, altında kalır’ demiş, bu şehirleri de ‘Trabzon, Erzurum ve Tebriz’ olarak sıralamıştı. İlber Hoca’nın sözünü ettiği bu şehirler, yine onun ifadesiyle binlerce yıllık kültüre ve medeniyete sahip ticaret merkezi şehirlerdir. Bu şehirlerde fazla üretim belki yoktur, ama bu olumsuzluk, şehre önemini kaybettirmez, kaybettirmeyecektir. Erzurum’un zihinlerde edindiği yerle biz gurur duyuyoruz. Birçok şehirde hediye edecek ürün bulamazken, Erzurum’da malumunuz en son yerli otomobilimize siyah rengi veren Oltu taşından yapılma süs ve takı ürünler yerli-yabancı herkesin ilgisini çeker. Taş işçiliğinden el işçiliğine kadar birçok alanda sanat icra eden bir şehir burası. Bunların yanında çok kıymetli şahsiyetleri bağrından çıkaran Erzurum’da vücut bulmuş Nene Hatun’ları, Alvarlı Efe’leri, İbrahim Hakkı Hazretleri’ni, Kara Fatma’ları, Pir Ali Baba’ları; çok önemli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Erzurum’un Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir şehir olduğunu da hatırlatan Vali Memiş, şehrin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 58 gün ev sahipliği yaptığını ve Erzurum Kongresi ile birlikte bütün dünyaya manda ve himayenin kabul edilemeyeceğini haykırdığına işaret ederek, Vali olarak Erzurum’da görev yapıyor olmanın ayrı bir onur ve gurur vesilesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Okay Memiş, milletvekili adayı olup-olmayacağı şeklindeki soruya da, “Siyasetten maksat vatandaşa hizmet etmekse valilik görevinde vatandaşımıza hizmet etmeye gayret ediyorum. Milletvekili olma gibi bir hırsım yok. Benim bu ülkenin insanına hizmet etme çabam var. Bu hizmetin yöntemlerinden biri siyaset, diğeri bürokrasi. Valilik görevini yaparken de hizmet için gereken çabanın içerisindeyim. Böyle bir şeyin konuşulması gurur verici. Çok hassas bir konu. Bir teveccüh olabilir. Ben bunu büyüklerimizin takdirine bırakabilirim. Zamanın ne getireceğini bilmiyorum. Allah bana vatandaşlarımıza en iyi hizmetlerini verebilmenin imkanını versin, şahsım için böyle bir talebim olmaz.” diye konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumVali Okay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.