Vali Memiş: O bahsedilen yer, Erzurum

Türkiye'nin mera varlığının yüzde 11'ine sahip Erzurum, farklı bölgelerden gelen göçer ailelere ev sahipliği yapıyor.

admin
admin
22 Temmuz 2023 Cumartesi 12:08
Vali Memiş: O bahsedilen yer, Erzurum

Ülkenin tanınan firmaları da bu meralardan beslenen hayvanlardan elde edilen sütle markalarına değer katıyor.

Vali Okay Memiş, 300 çadırın kurulduğu yaklaşık 3 bin rakımda bulunan Dumlu Dağı bölgesindeki göçerleri ziyaret etti.

Ülkenin farklı bölgelerinden gelen ve 20 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu merada göçerlerle sohbet eden Vali Memiş, çocuklara da oyuncak dağıttı.

Memiş, burada yaptığı açıklamada, Erzurum'un mera bakımından Türkiye'de önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu nedenle göçerlerin kenti tercih ettiğini söyledi.

Türkiye'nin tanınan tulum peynirlerinin Erzurum'daki göçerlerin ürettiği sütten yapıldığını ifade eden Memiş, "Yaklaşık 100 yıldır burada göçerlik yapan kardeşlerimiz var. Burada üretilen süt ürünlerinden yapılan tulum peynirini tüm Türkiye tanıyor ve böyle de bir katma değeri var." dedi.

"TÜRKİYE'DE MERASI EN FAZLA OLAN İL BURASI"

Memiş, Erzurum'un hayvan sayısı bakımından büyük bir potansiyeli olduğunu belirterek, bulundukları bölgenin Fırat, Çoruh ve Aras havzalarına can verdiğini aktardı.

Bölgede uçsuz bucaksız meraların bulunduğunu anlatan Memiş, "Uzmanların, 'Meralarda beslenen hayvanların etinden, sütünden beslenin.' diye bahsettiği yer Erzurum, çünkü Türkiye'de merası en fazla olan il burası." ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar'ın eşlik ettiği ziyaret sonunda Memiş, ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör

Son Güncelleme: 25.07.2023 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.