UZUNDERE’DE TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLİYOR

Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, Erzurum’da ve bölgede turizmin çeşitlendirilmesi için Uzundere’de doğa sporları, kuş gözlemciliği, yürüyüş, bisiklet ve gastronomi turları; yelken-kano-kürek-yüzme gibi su sporlarını bir faaliyet alanı olarak geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

27 Aralık 2012 Perşembe 12:11
UZUNDERE’DE TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLİYOR
Uzundere’nin sahip olduğu eşsiz doğa, farklı iklim ve coğrafi özellikleri, muhteşem çeşitliliğe sahip yaban hayatı ve tarihi değerleri ile Doğu Anadolu’nun alternatif turizm bölgesi olmaya aday olduğunu ifade eden Kaymakam Kepçeli, “Kaymakamlık olarak önceliğimiz belediye, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yerel girişimciler ve Uzundere halkı arasındaki koordinasyonu sağlamak olup, Böylece doğa ve kültürel değerlerinin korunması, ilçedeki turizm altyapısının, yerel işletmelerin sayısının, mevcutların ise kapasitesinin ve kalitesinin arttırılması, bu yapıya uygun bir beşeri sermayenin ve sivil toplum katılımının geliştirilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Erzurum’da ve bölgede turizmin çeşitlendirilmesi için Uzundere’de doğa sporları, kuş gözlemciliği, yürüyüş, bisiklet ve gastronomi turları; yelken-kano-kürek-yüzme gibi su sporlarını bir faaliyet alanı olarak geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Kepçeli, “Bu konuda sivil inisiyatifler, yerel dinamikler ve yöresel ev pansiyonculuğu tarafımızca en azami şekilde desteklenmektedir. Uzundere’nin tanıtımı, turistik yatırım altyapısının oluşturulması için İl Özel İdaremizin maddi katkıları ile Tortum Gölü, Tortum Şelalesi ve çevresinin hali hazır haritaları çıkarılmaktadır. Müteakiben bölgenin 1. Derece doğal sit alanı olması nedeniyle koruma amaçlı imar planı hazırlanması için yine Erzurum İl Özel İdaresince plan ihalesi yapılacaktır.

Bu plan bölgenin turizm altyapısı için temel ve rehber oluşturacaktır. Bu planla birlikte başlatılan Uzundere’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm bölgesi ilan edilmesi çalışmaları da hızlanacaktır.

Hazırladığımız plan, rapor ve çalışmalar ile bölgemizin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya jeopark listesine alınması için çalışılacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bölgenin tarihi din merkezi olan Öşvank Manastırı’nın restorasyon çalışmaları başlatılmış olup, devamında mevcut yapının onarımı saplanacaktır.

2013 yılında 19 Mayıs’ta Kaymakamlık, Belediye, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi, KUDAKA ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklığıyla ve Gençlik ve Spor Bakanlığının maddi desteğiyle Doğu Anadolu’nun ilk gençlik festivali olacak olan DapGenç-DapFest Fetivaline Uzundere’de başlanacak ve pek çok etkinlikle tüm Erzurum’da tamamlanacaktır.

Proje ile yurt içi ve yurtdışından 14-29 yaş arası gençler Uzundere’de bir araya gelecek, Uzundere’yi ve Erzurum’u tanıyacak, yıl içinde farklı zamanlardaki etkinliklerle gençlere yönelik proje geliştirme eğitimleri, yabancı dil eğitimi, yurt dışından gönüllü çalışma kampına katılım, doğa ve su sporları faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Hedefimiz bu gençlik festivalini her yıl geleneksel hale getirmekti.” Şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 27.12.2012 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.