ÜNİVERSİTE-BELEDİYE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Bir süre önce göreve başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, iade-i ziyaretleri kapsamında Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı ziyaret etti.

admin
admin
25 Ekim 2016 Salı 10:44
ÜNİVERSİTE-BELEDİYE İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Başkanlık makamında bir süre görüşen Rektör Çomaklı ile Başkan Orhan, üniversite-yerel yönetim işbirliği üzerine fikir alışverişinde bulundular.
Erzurum’un kalkınması ve gelişmesi için ortak hareket etmenin gerekliliğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “Büyük potansiyele sahip bir üniversiteyiz. Akademisyenlerimizin çalışmalarıyla üreten, araştıran, şehrine, bölgesine ve ülkesine fayda sağlayan bir üniversite olarak yolumuza devam edeceğiz. Ülkemize ve şehrimize hizmet için çıktığımız bu yolda yanımızda olan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, Rektör Çomaklı’ya nazik ziyaretleri için teşekkür ederek, Erzurum’un lokomotif kuruluşlarının başında Atatürk Üniversitesi’nin geldiğini hatırlattı. Üniversitenin yerel yönetimlerle olan işbirliğinin önemine vurgu yapan Başkan Orhan, “Atatürk Üniversitesi eğitim kalitesi ve ürettiği bilimsel projelerle sadece Erzurum’un değil, Türkiye’nin yüzakı kuruluşlarından birisidir. Kuruluş amacına uygun olarak hizmet veren ve ‘Üniversite Kuran Üniversite’ unvanıyla şehrimiz ve bölgemiz için büyük bir kazanım olan Atatürk Üniversitesi, ilimizin kalkınma hamlesi başlatması yolunda yaptığı atakları ve başarılı çalışmaları yakından takip etmekle birlikte, duyduğumuz iftihar da her geçen gün artmaktadır. Gelişimin ve değişimin adı olan, ilimiz açısından da çok büyük bir şans teşkil eden üniversitemiz bilim adamlarının yüksek bilgi ve görgüleri, biz yerel yöneticiler için yol haritası niteliğindedir. Başta ‘termal turizm’ olmak üzere, ilçemizin sahip olduğu potansiyelleri değerlendirmek için yapacağımız atılımların içinde en önemli yeri “üniversite-belediye işbirliği” oluşturmaktadır. Yapacağımız çalışmalarda bu güzel ilçemize çağdaş bir görünüm kazandırmak, var olan potansiyelini değerlendirmek için üniversitemizin bilgi birikiminden azami derecede yararlanıyoruz ve yararlanmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.
Başkan Orhan, “Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi’nde tamamlamış biri olarak sizin üniversiteye katkınızın da çok büyük olacağı inancındayım.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.