TÜRK BAYRAĞININ İNDİRİLMESİ PROTESTO EDİLDİ

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olaylar sonrasında Türk Bayrağı’nın indirilmesine tepki gösteren binlerce Erzurumlu, yürüyüş yaparak yaşananları protesto etti.

10 Haziran 2014 Salı 09:14
TÜRK BAYRAĞININ İNDİRİLMESİ PROTESTO EDİLDİ
Grup BDP binasının bulunduğu semte doğru yürümek isteyince polis müdahale etti. 

Yakutiye Kent Meydanı’nda toplanan binlerce Erzurumlu, Lice’de Türk bayrağının indirilmesini protesto etti. Havuzbaşı Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüp burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatarak BDP’nin bulunduğu Mahallebaşı semtine yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet polisleri kalkanlarla set çekerek grubun önünü kesmeye çalıştı. Bu sırada polis ile vatandaşlar arasında zaman zaman arbede yaşandı. Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. MHP Erzurum İl Başkanı Kaya, megafonla konuşma yaparak grubun dağılmasını sağladı.

Editör

Son Güncelleme: 10.06.2014 09:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.