TURİZM TÜM YÖNLERİYLE MASAYA YATIRILDI

Vali Ahmet Altıparmak Erzurum’un sıradan bir il değil bölge olduğunu belirterek atılan adımların, yapılan çalışmaların bu çerçevede ele alınması gerektiğini söyledi.

20 Eylül 2013 Cuma 17:31
TURİZM TÜM YÖNLERİYLE MASAYA YATIRILDI
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak turizm sektörün önde gelen temsilcileri ile bir araya gelerek tıkanıklık yaşanan noktaları ve çözüm aşamalarını masaya yatırdı. İki aşamalı yapılan toplantının ilk bölümünde genel fuarlar, fuarlara katılım ve koordinasyon ile Erzurum’a özgü ürünlerin coğrafi işaretleme konuları ele alındı. Fuarların önemli birer tanıtım ve bağlantı noktaları oluşturduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak Erzurum’da önümüzdeki yıl 10 bin metrekare kapalı alana sahip fuar alanı ve kongre merkezi yapılması için Büyükşehir Belediyesinin çalışmalara başladığını söyledi. Fuarların büyük bir sinerjiyi meydana getirdiğinin altını çizen Vali Altıparmak “Erzurum’da hangi fuarlar düzenlenebilir? Yurt içinde ve yurt dışında hangi fuarlara katılabiliriz? Bunları ayrı ayrı ele alıp değerlendirmeliyiz. Erzurum’un kendine özgü ürünleri var. Balımız var, peynirimiz var. Satmak için çaba sarf ediyoruz. İşte bu fuarlar tam bu işler için fırsatlar sunuyor. Böyle bir fuarda herkes gelip iş bağlantısını yapabilir. Fuarların turizmin gelişmesine katkıları çok fazla. Bu manada bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.


“Erzurum Sıradan Bir İl Değil Bölgedir”


Kongre Merkezinin, fuar alanının canlanmasıyla birlikte şehir esnafının bundan yararlanacağını vurgulayan Vali Altıparmak vatandaşların bu hareketlilikten memnun kalacağını ve kendisine özgüven geleceğini ifade etti. Erzurum’un sağlık başta olmak üzere, turizm, alışveriş, kültür gibi birçok alanda bölge merkezi olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak bunun çok iyi bilindiğini ve bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi için çalışmaların bu doğrultuda olacağını kaydetti.


“Erzurum’un Kış Turizminde Türkiye’de Rakibi Yok”

Toplantının ikinci bölümünde ise yurt dışı tanıtım fuarları ve katılım, yurt dışı hedef pazarlar, yüksek irtifa kamp merkezi çalışmaları ve bu konuda yürütülen broşür ve web sitesi faaliyetleri gibi konular ele alındı. Kendi görüş ve önerilerinin dışında sektör temsilcilerinin de görüşlerini alan Vali Altıparmak, şehrin üstün ve avantajlı yönlerinin öne çıkarılması gerektiğini aktardı.

Toplantıda söz alan sektör temsilcileri ise Erzurum’un kış turizminde Türkiye’de rakibinin olmadığına vurgu yaparak dünyada da Bulgaristan ve Avusturya gibi ülkelerle yarış içerisinde olduklarını ifade ettiler. İran’ın Erzurum için önemli bir Pazar olduğunu söyleyen sektör temsilcileri özellikle Tebriz’de düzenlenen fuarlara katılım sağlanması gerektiğini vurguladılar. Kış turizmine yönelik fuarlara mutlaka katılım sağlanması gerektiğini belirten katılımcılar birden fazla pazara yönelerek daha fazla Pazarı Erzurum’a çekmek gerektiği, aksi takdirde sürekli çalışılan bir pazarda olumsuzluk olduğunda boşluğa düşüldüğü görüşünü dile getirdiler.

Bunun üzerine Körfez ülkelerine yönelinmesi fikrini ortaya koyan Vali Altıparmak Katar, Bahreyn gibi ülkelerden gelen turistlerin iklimden, termalden ve inanç merkezlerinden yararlanabileceğini belirtti. Bu manada şehirdeki kültürel mekanların yaz - kış akşam saat 19.00’a kadar açık tutulacağını söyleyen Vali Altıparmak böylece turistin şehre inmesi halinde kültür noktalarını gezip görebileceğini sözlerine ekledi.


Erzurum ‘Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ Oluyor…

Erzurum’un yüksek irtifa kamp merkezi olması yolundaki en önemli sorunu olan tesis probleminin aşıldığını söyleyen Vali Altıparmak yeni yapılan 10 adet spor sahasının önümüzdeki yıl hizmete gireceğini belirtti. Vali Altıparmak: “Yüksek irtifa kamp merkezi projesi bizim için çok önemli. Bunun için 10 adet spor sahası yapılıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren futbol takımlarının yaz kamplarını burada geçirmeleri için çalışmalara başlayacağız. Evvela takımların menajerlerini davet edip onları misafir edeceğiz, ilimizde ağırlayacağız ve kendimizi anlatacağız. Ayrıca farklı tanıtım materyallerinden de yaralanacağız. Mesela yüksek irtifa ile ilgili bir broşür hazırladık. Uluslararası her şampiyonaya burada hazırlanan milli atlet Elvan Ebeyligesse tanıtım yüzümüz oldu. Çünkü Elvan Ebeyligesse burada yaptığı hazırlığın faydasını gören ve önemini kavrayan bir sporcumuzdur. Bu broşürlerimizi ve diğer broşürlerimizi daha da çeşitlendireceğiz. Şuan elimizde mevcut olan tanıtım materyallerimizi Antalya Enformasyon Bürosuna gönderdik. Orada turistlerin ve turizmcilerin ilgisine sunduk“ dedi.

Toplantının oldukça faydalı geçtiğini ifade eden Vali Altıparmak bu toplantıların düzenli şekilde devam edeceğini de belirtti.

Turizmin enine boyuna tartışıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, ETSO, ESOB ve Ticaret Borsası yetkilileri ile tur operatörü ve otellerin yöneticileri katıldılar.

Editör

Son Güncelleme: 20.09.2013 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.