Tüm şehitlerimizi saygı ve dua ile andık

Erzurum’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

admin
admin
19 Mart 2022 Cumartesi 09:42
Tüm şehitlerimizi saygı ve dua ile andık

Karskapı Şehitliği'ndeki törende, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ile Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep Akgül, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

Askerler tarafından yapılan saygı atışı ile birlikte, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Öğrencilerin şiir okuduğu törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından şehitliğe karanfil bırakan Vali Memiş ve beraberindekiler, polis şehitliğini de ziyaret ederek karanfil bırakıp dua ettiler.

Karskapı’daki törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Üsteğmen Soner Altıntel, şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiklerini kaydederek, 107 yıl önce bugün şanlı ordunun dünyaya Çanakkale'nin geçilemez olduğunu gösterdiğini, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen Çanakkale Deniz Zaferi'nde destansı bir mücadele olduğunu vurguladı.

Dernek Başkanı Recep Akgül de, kahraman şehitleri rahmetle ve saygıyla andıklarını ifade ederek, "Asil Türk milletinin fertleri olarak, şehit ve gazilerin emanet ettiği vatan topraklarında dün vardık, bugün varız, yarın da var olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Zalimin en büyük korkusu, mazlumun umudu olan güvenlik güçleri ve şanlı ordunun tarih sahnesine çıktığından bu yana dün olduğu gibi bugün de yurt içi ve yurt dışında güvenliği sağlama ve barışa destek verme noktasında tarih yazdığının altı çizen Akgül, "Biz ordusu olan millet değil, bizzat kendisi ordu olan milletiz. Bizi biz yapan kısıtlı imkanlarla Çanakkale'yi geçilmez yapan bu ruh ve adanmışlıktır. Türk devleti bölgede ve dünyada barış ve güvenin sembolü olmaya devam etmektedir. Söz konusu Türk'ün vatanı ve bağımsızlığı olduğunda bizim için yedi düvel sekiz olsa da fark etmez."

Kentteki programlar kapsamında, şehit ve gaziler adına Lalapaşa Camisi'nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Şehit Murat Ellik İlkokulu öğrencileri de polis şehitliğini ziyaret edip dua etti.

Törene, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, adli ve askeri erkan, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2022 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.