“TRAFİK DEDEKTİFLERİ” İÇİN ERZURUM’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Sosyal sorumluluk projeleriyle sektöründe fark yaratan OPET’in desteğiyle başlatılan ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamında tüm Türkiye’de eğitimler sürüyor.

28 Şubat 2014 Cuma 15:56
“TRAFİK DEDEKTİFLERİ” İÇİN ERZURUM’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI
Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır’dan sonra Erzurum’da devam eden eğitim programı kapsamında Erzurum Lisesi’nde 9. sınıf öğrencilerine yönelik olarak eğitim gerçekleştirildi. Yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı eğitimde çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları amaçlandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında OPET’in desteğiyle hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesi eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Eğitim programı kapsamında bu kez Diyarbakırlı öğrencilerle buluşuldu. Erzurum Lisesi’nde gerçekleşen eğitime yaklaşık 350 öğrenci katıldı. Eğitim, 28 Şubat tarihinde Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Proje Koordinatörü Refik Ürk ve OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti.
Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından 9’uncu sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşen eğitim kapsamında çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları amaçlandı. İnteraktif bir biçimde düzenlenen ve çocuklara eğitim içeriğinde sorumluluk vererek örnek olaylarda rol almalarını sağlayan eğitim, çocuklar tarafından ilgi ile izlendi. Proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları çocuklarla paylaşılırken OPET’in maskotu OPEDO da organizasyona renk kattı.
Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, “Trafik modern yaşamdaki öğrenilmesi gereken en önemli kültürlerden biri. Maalesef etrafımızdaki yaşanan örneklere baktığımızda trafik kültürünü benimsemediğimizi görüyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza ve gençlerimize bu kültürü temelden aşılamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Trafik kurallarına uymak ve kurallara uymayanları uyarmak sizin de yetki ve görevinizde olacak çocuklar diyerek sözlerini tamamladı.
Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Proje Koordinatörü Refik Ürk, “Toplumuzdaki her kesiminin sorumluluğu ve bilinci ile bu projeyi en başarılı şekilde yürüteceğimize inanıyorum. Projeyi birlikte yürüttüğümüz bütün paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Projemizin tüm Türkiye ve Erzurum’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın öğrencileri “Trafiği güvenli bir Türkiye” için Trafik Dedektifleri projesine katılmaya ve sahiplenmeye davet ederek şöyle konuştu: “Biz OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyemiz Nurten Öztürk önderliğinde bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attık. Özellikle Temiz Tuvalet Kampanyası ile istasyonlarımızdan başlayarak tüm Türkiye’ye hijyen bilincini yaydık. Tüm projelerimizle daha yaşanabilir, daha mutlu bir Türkiye yaratma hedefindeyiz. Temiz Tuvalet Kampanyası ile yakaladığımız bu başarıyı şimdi de ülkemizin bir başka önemli sorunu trafik için hedefliyoruz. Çok değerli paydaşlarımızla birlikte bugün Erzurum’da proje kapsamındaki ilk dersimizi gerçekleştiriyoruz. Bu kez trafik sorununa kökten çözüm getirmek üzere işe çekirdekten başladık. OPET olarak bu proje ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algıyı değiştirmeyi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçlıyoruz.”
TÜRKİYE GENELİNDE EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Trafik Dedektifleri Projesi kapsamındaki eğitimler tüm Türkiye’ye yayılarak devam edecek. Eğitim programının bir sonraki durağı 4 Mart Konya...
Proje kapsamındaki ilk eğitim 100 öğrencinin katılımıyla Ankara Çankaya’da Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda 13 Şubat tarihinde düzenlenmişti. Sonrasında ise 18 Şubat tarihinde İstanbul’da Üsküdar Hezarfen Ahmet Çelebi Ortaokulu ve Çağlayan Ziya Paşa Ortaokulu’nda düzenlenen eğitimlere yaklaşık 250 öğrenci,19 Şubat’ta Bursa Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen eğitime 100 öğrenci, 20 Şubat’ta İzmir’de Bostanlı ve Aliağa Trafik Çocuk Eğitim Parkları’ndaki eğitimlere 300 öğrenci, 24 Şubat’ta Antalya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleşen eğitime 130 öğrenci, 25 Şubat’ta Adana Taşkent İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen eğitime 150 öğrenci, 26 Şubat’ta Gaziantep Mahmut Hümayun Özhelvacı İlköğretim Okulu’ndaki eğitime 150 öğrenci ve Diyarbakır Vehbi Koç İlköğretim Okulu’ndaki eğitime ise 150 öğrenci katılmıştı.
TÜM ÇOCUKLAR ‘TRAFİK DEDEKTİFİ’ OLACAK
Trafik Dedektifleri Projesi; 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor. Proje ile önce öğretmenlerin, daha sonra çocuklar ve gençlerin 9 ana konuda bilinçlendirilerek, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması hedefleniyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri sağlanacak. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.
Proje kapsamında ayrıca; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor.

Editör

Son Güncelleme: 28.02.2014 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.