TORTUM ŞELALESİ’NE REKREASYON ALANI İÇİN İLK ADIM

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Uzundere Belediyesi arasında ‘DAP Bölgesi’nde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi Programı’ kapsamında “Tortum Şelalesi Rekreasyon Projesi” için protokol imzalandı.

admin
admin
06 Aralık 2015 Pazar 15:43
TORTUM ŞELALESİ’NE REKREASYON ALANI İÇİN İLK ADIM
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Uzundere Belediyesi arasında ‘DAP Bölgesi’nde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi Programı’ kapsamında “Tortum Şelalesi Rekreasyon Projesi” için protokol imzalandı. 

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler, Mehmet Özdoğan ile Ekonomik Kalkınma, Sanayi ve Hizmetler Koordinatörü M. Akif Suluoğlu katıldı.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, söz konusu projenin hayata geçirilmesiyle, Tortum Şelalesinin doğal güzelliğiyle Uzundere’ye kazandırdığı turizm potansiyelinin gelen yerli ve yabancı turistlere kaliteli hizmetleri sunulacağından başta Uzundere ilçemize ve dolayısıyla Erzurum İlimizin cazibe merkezi çalışmalarına katkı sağlayacağını belirterek, “Hayırlı olsun” dileğinde bulundu. Başkan Demir, “Günümüzde insanlar, yaşam kalitelerini arttırabilmek, daha sağlıklı bireyler olabilmek için serbest zamanlarında fiziksel ve ruhsal rahatlamalarına imkan sağlayan bu tür alanları tercih etmektedirler. Bu nedenle, DAP Bölgesi’nde genç, yaşlı tüm vatandaşlarımızın faydalanabilecekleri bir yaşam alanı oluşturmaya vesile olduğumuz için mutluyuz. Amacımız, projeye ilk etapta Tortum Şelalesinin Koruma Planına uygun olarak rekreasyon uygulama projelerinin 2015 yılı sonuna kadar DAP idaresinin sağlamış olduğu finansmanla hazırlanması ve 2016 yılında yapım işlerine başlanmasıdır.” dedi.

Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hizmetlerin odağına insanı koyan bir belediye olarak, yediden yetmişe herkesin yararlanacağı projeler üretmeye çalışıyoruz. Uzun yılların özlemi olan böylesine bir projelendirmeye desteğinizden dolayı Uzundereliler adına DAP İdaresi’ne teşekkür ediyorum. Sayenizde, halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çağdaş belediyecilik anlayışına destek olduğunuz için iyi ki varsınız. Uzundere Belediyesi olarak bu tür çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Projelendirme desteği verilen proje, Tortum Gölü çevresi ve Tortum Şelalesi’ni kapsayacak ve içinde Denizbaşı, Yarımada, Ogeçe, Gizli, Su dökülen, Kılangıç ve Teyin Bahçelerinin bulunduğu yedi bölgeyi içine alan 600 dönümlük alanda gerçekleştirilecektir. Rehabilite edilecek alanlarda kuş gözlem kulesi, oturma yerleri, teras, otopark, yürüyüş ve bisiklet yolları, plaj, kır lokantası, bungalov evler, konaklama tesisi, kamelyalar, festival alanı, anfi tiyatro, ürün satıcı stantlar, piknik alanı, camii, ahşap ve betonarme köprülerin yer alması planlanmaktadır. 

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2015 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.