“TERÖRE KARŞI KARARLI VE DİK OLMALIYIZ”

Türkiye'de son günlerde yaşanan terörist saldırılara karşı bir tepkide Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilciliği'nden geldi.

23 Ağustos 2015 Pazar 12:31
“TERÖRE KARŞI KARARLI VE DİK OLMALIYIZ”
Türkiye'de son günlerde yaşanan terörist saldırılara karşı bir tepkide Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilciliği'nden geldi. Temsilci Namiye Sınırkaya, herkesi terörün her türüne karşı net bir şekilde kararlı ve dimdik durmaya davet etti. 

EMO Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya, geçmişteki terör eylemlerinde olduğu gibi bu kez de bu tür eylemlere katılanların emellerine ulaşamayacağına dikkat çekerek, kirli ellerce uygulamaya konulan bu eylemlere karşı herkesin kararlı ve dimdik durması gerektiğini söyledi.

Sınırkaya'nın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Son dönemde Tüm Tükiye de olduğu gibi Erzurum şehrimizde de istikrar ve kardeşliğe karşı yapıldığı şüphe götürmeyen terör olaylarını derin bir endişe ve üzüntü ile takip etmekteyiz. Oltu, Pasinler, Horasan, Şenkaya ve dahi şehir merkezinde yaşanan çatışma ve saldırıları şiddetle lanetliyoruz.Karanlık yerlerde planlandığı şüphe götürmeyen bu hain saldırıların amacı milletimizin birlik ve bütünlüğüne kastetmektir.Tüm ülke çapındaki ve Erzurumdaki şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılar içinde acil şifalar diliyoruz.Erzurum halkı bu tür provokatif eylemlere daha önce de çok kez muhatap oldu. Eylemlerin failleri nasıl o dönemlerde kirli emellerine ulaşamadılarsa, bundan sonra da muvaffak olamayacaklardır. Kirli ellerce uygulamaya konulduğu şüphe götürmeyen bu senaryolara karşı çok dikkatli olmak durumundayız. Millet olarak sağduyuyu elden bırakmadan, bir taraftan bu hain saldırılara karşı tek vücut olurken, diğer taraftan kardeşlik ve dayanışma duygularımızı şehir halkı olarak daha da artırmanın yollarını aramalıyız. Sakin olmak ve bu çirkin provakatif planların bir parçası olmamak bu dönem herşeyden daha önemli ve öncelikli.Elektrik Mühendisleri odası olarak bu kirli oyunlara gelinmemesi konusunda tüm milletimizin dikkatini bir kez daha çekerken, laik demokratik hukuk devletimize karşı yönelen bu tehditlerin er geç boşa çıkacağına olan inancımızla birlikte herkesi terörün her türüne karşı net bir şekilde kararlı ve dimdik durmaya davet ediyoruz."

Editör

Son Güncelleme: 23.08.2015 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.