TEKNOFEST'in Erzurum'da yapılabilmesi için çalışma başlatıldı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in önümüzdeki dönemde Erzurum'da yapılabilmesi için çalışma başlatıldı.

admin
admin
08 Temmuz 2021 Perşembe 06:46
TEKNOFEST'in Erzurum'da yapılabilmesi için çalışma başlatıldı

Erzurum Valisi Okay Memiş, Bilim Erzurum Merkezi'nde düzenlenen 6. Robot Günleri Ödül Töreni'nde, yarışmada dereceye giren öğrencilere başarı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin, özellikle son 5 yılda insansız hava araçları İHA ve SİHA'larda dünyada bir marka olduğunu belirten Memiş, "TEKNOFEST yarışmaları düzenleniyor. İnşallah bizler, milletvekillerimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla beraber TEKNOFEST'i Erzurum'a almak için büyük bir çaba içerisindeyiz." dedi.

Eskiden robotik kodlamanın kolejlerde yapıldığını anımsatan Memiş, göreve başlar başlamaz bir çalışma yaptıklarını, şimdi 20 ilçenin tamamında robotik kodlama sınıflarının açılmasını başlattıklarını aktardı.

Memiş, "Şu anda 74 robotik kodlama sınıfımız var. Geleceğin alfabesi kodlama. 20 yıl içinde kodlama bilmeyen nesiller maalesef cahil kabul edilecek. Biz bunu çocuklarımıza mutlaka öğretmek zorundayız. Erzurum, eğitimde öncü bir kent olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Göreve başladığımızda Erzurum, LGS'de Türkiye ortalamasının 3 puan altındaydı. Yaklaşık 2,5 yıl içerisinde LGS'de Türkiye ortalamasının 15 puan üstüne çıktık. Bunu başardık. İstenince oluyormuş. Bu başarı, Erzurum'un başarısıdır." diye konuştu.

Bilim Erzurum'un öğrencilerce kullanımı için Vali Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen arasında protokol imzalandı.

Daha sonra ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerinin tasarladığı ürünlerin sergisi gezildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.