TEDAŞ’TA 14 GÜNDE İKİ TAŞERON İŞÇİ ÖLDÜ

Erzurum TEDAŞ’ta hisse devrinin yapıldığı gün, bir taşeron işçi hayatını kaybetti.

17 Ağustos 2013 Cumartesi 18:52
TEDAŞ’TA 14 GÜNDE İKİ TAŞERON İŞÇİ ÖLDÜ
Son 14 günde TEDAŞ’ta çalışan 2 taşeron işçinin iş kazasında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı törenle, Erzurum TEDAŞ’ı satın alan Aras EDAŞ ile Aras EPSAŞ’ın hisse devrinin yapıldığı saatlerde Uzundere’de bir işçi yaşam mücadelesi veriyordu. Ramazan Bayramı’ndan önce de bir işçinin hayatını kaybettiği ilgili kurumda son 14 günde iki işçi, iş kazasında hayatını kaybetti.
14 GÜNDE İKİ İŞÇİ ÖLDÜ
Son 14 gün içinde taşeron firma üzerinden TEDAŞ’ta çalışan 2 işçi görevi sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
Ramazan ayının son günlerinde ve aynı zamanda Kadir Gece’sinin idrak edildiği 3 Ağustos günü Aziziye İlçesi’ne bağlı Söğütlü Mahallesi’nde ikamet eden ve taşeron olarak TEDAŞ’ta çalışan 32 yaşındaki Taner Aydın, arızayı gidermek üzere gittiği Ovacık’ta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Evli ve üç çocuk babası olan Taner Aydın’ın vefatı ailesini ve köyünü yasa boğdu.

TORTUM’DAN ACI HABER
Aydın’ın ardından bugün de Tortum’dan acı haber geldi. Tortum TEDAŞ’ta yine taşeron şirket üzerinden çalışan 31 yaşındaki Haşim Yılmaz da Uzundere sınırında elektrik arızasını giderirken, akıma kapıldı. Haşim Yılmaz Uzundere Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tortum ilçesine bağlı Dikmen (Sürbahan) köyü nüfusuna kayıtlı olan ve nişanlı olduğu öğrenilen Haşim Yılmaz’ın vefatının ardından dram çıktı. Yılmaz’ın babasının çobanlık yaptığı ve iletişim sağlanamadığı için vatandaşların köyden dağlara çıkarak çoban olan babayı aradıkları öğrenildi.
Son 14 günde 2 taşeron işçinin hayatını kaybettiği TEDAŞ’ta meydana gelen ölüm olaylarının kamuoyundan gizlendiği öğrenildi. Henüz hayatının baharında biri evli ve üç çocuk babası, diğeri nişanlı olan iki gencin hayatını kaybetmesi TEDAŞ’ta iş güvenliği sorununu gündeme getirdi.
TEDAŞ’ta taşeron olarak çalışan ve asgari ücretin biraz üzerinde maaş aldıkları öğrenilen işçilerle ilgili önemli sorunlar yaşandığı öğrenildi. İş kazasıyla hayatını kaybeden işçilerin yanında, sakat kalanların da olduğu ve onların kendi kaderlerine terk edildiği iddia edildi.
Şimdi TEDAŞ’tan konuyla ilgili açıklama bekleniyor. 

Editör

Son Güncelleme: 17.08.2013 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
b.yılmaz 2014-03-08 23:45:29

allah sorumluların belasını versin mekanın cennet olsun abi gerskirse yolunda bende ölecem abi sen rahat uyu

Avatar
ALİ RIZA TUY 2013-09-06 17:24:25

bunlarda allah korkusu yok ne desen ne yapsan boş 3 çocuk 1 eş bir nışanlı bayan yazık deyilmi peki geride kalanlara tedaş bu durumdan her halukarda suçludur ve üstüne düşeni yapmak zorundadır yarın öbürgün bu

Avatar
pehlivanlı 2013-08-22 16:12:39

bu devletin rezilliği.taşören taşören.allah sorumlulardan hesabını sorsun

Avatar
sevil buz 2013-08-18 11:38:36

tedası sorumzuzluklarından kınıyorum

Avatar
bora guven 2013-08-17 19:59:38

Olan garibana oluyor. Ama allah adili mutlaktır. Makam ve mevkisini korumak için elinden gelen her alçaklığı yapan idreciler birgün sizde allah'ın hhuzuruna çıkarılacaksınız.