Tebrizkapı’ya sığmaz taşarsın!

Tebrizkapı’ya sığmaz taşarsın!

admin
admin
26 Nisan 2022 Salı 12:44
Tebrizkapı’ya sığmaz taşarsın!

Vedat REFAYELİ

Temelinde kültür-sanat etkinliği de olsa bir sivil toplum örgütü nedir, neye yarara en güzel cevaptır Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin bu son yaptığı Akçsaçlılar Sohbet Meclisi.

Derneğin şube başkanı zaten Murat Ertaş hocam daha ilk fikri ortaya attığında tutmuş, inanılmaz da heyecanlanmıştım.

Bir nevi şehrin akil adamlarının buluşması olacaktı.

Erzurum’un ihtiyaç duyulan bir şeyiydi bu ve birileri mutlaka bunu yapmalıydı.

O açıdan da önemliydi böyle bir meclis buluşması ve Tebrizkapı Çarşısındaydı ilki..

Herşeyden önce siyasetin kesinlikle bulaşmamasını arzu ettiğim ve de mutlaka devamının getirilmesini istediğim bu sohbet meclisinde bazı isimler bir defa çok şık durmuş, söylemeden edemiyorum.

Yaşlanmışlıkları kadar yaşamışlıkları da kıymetli olanlardan, dili olduğu kadar dilceği de bulunanlardan mesela Mustafa Ağırman, Muammer Cindilli, Hamit Yavuzer, Namık Kılkıl, Hami Akbaba, Cafer Burucu, Mehmet Koç, Talat Uzunyaylalı, Fahrettin Taşkesenligil isimleri on numara beş yıldız yakışmış.

Hep aynı düşünen, konuşan adamların değil, farklı renklerin de yeralmasına özel itina gösterilmesi beklentimi oluşturan Aksaçlılar sohbet meclisi gibi önemli bir etkinliğe imza atan Murat hocamı buradan kutluyor, bu görüşmelerden elde edilen sonuçların bir şekilde de siyaset kurumuna iletilmesi ve gereği konusunda da ısrarcı ve baskıcı olunması en büyük dileğimdir…

(NOT: Bu şehirde hastalıktır. Mutlaka ben niye orada yokum diye çok küsen, Murat hocaya gönül koyan olacaktır, hatta olmuştur. Ama hiç küsmesinler, zira ben bu adımın atılan ilk adımın olduğuna inanıyorum, yakında çemberin genişleyeceğine ve bu tür sohbet meclisine kapalı spor salonlarının bile yetmeyeceğine inanıyorum. Biliyorum ki Erzurum’da fikri olanlar çoktur ve bir şekilde bu fikirler zikirde buluşmalıdır)

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-04-28 09:17:10

VAllahi gurbetteki bir erzurumlu oşarak muhabbetlerini sohbetlerini merak ettim yotube yüklesrnizde herkese ulaşsın bu sohbetler