TAŞKESENLİGİL: TADİLAT KALDIRIMA YAPILIYOR

Erzurum gündemini günlerdir meşgul eden Dumlu Avm inşaatında yeni gelişmeler yaşandı. Dün toplanan İl Genel Meclisi’nde gündeme gelen konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, tadilatla ilgili yaşanan sürecin baştan sona yanlış olduğunu söyledi.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:05
TAŞKESENLİGİL: TADİLAT KALDIRIMA YAPILIYOR
“Tadilat kaldırıma yapılıyor.” diyen Taşkesenligil, “Özel İdare'nin Dumlu AVM adına konuyu yargıya taşıması ve bize ait olmayan bir yer için izin vermesi doğru değil. Biz kendi cephemizden bu yanlışları yapanlarla ilgili yasal süreci başlatacağız, bundan sonraki sorumluluk kaldırıma inşaat yapılmasına izin veren belediyelere ait.” dedi.
Cumhuriyet Caddesi’nin göbeğine Dumlu AVM tarafından tadilat adı altında yaptırılan yeni işletmeyle ilgili şok gelişmeler yaşanıyor. Yakutiye Belediyesi’nin onay verdiği inşaatla ilgili dava dosyasının Yargıtay’da olduğu ortaya çıkarken, inşaatın devam ettirilmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. Taşkesenligil, inşaatı devam eden yerle ilgili Yargıtay’da onay bekleyen kararın bozulmasının muhtemele olduğunu açıkladı.
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın 'Bu çirkinliğe hiçbir belediye müsaade etmez, edemez, edilemez' ifadeleriyle sert bir şekilde eleştirdiği Cumhuriyet Caddesi'nin göbeğindeki cafe inşaatı ile ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Taşkesenligil'den de açıklama geldi.
İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı'nın "3 yıl önce İl Genel Meclisi'nden 'tadilat yapılabilir' kararı çıktı" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Taşkesenligil, "Tadilatın yapıldığı yerin kaldırım olduğu kadastro ölçümleriyle kesinleşti. Firmanın yaptığı inşaatın 161 metrekarelik kısmı kaldırıma isabet ediyor. Yani İl Özel İdaresi, 3 yıldır bize ait olmayan ve kaldırım olarak gözüken alanla ilgili hukuki bir süreç başlatmış. İnşaatın yapıldığı yer kaldırım olduğu için bu saatten sonra sorumluluk onay veren belediyelerdedir" dedi.
MAHKEME SÜRECİNE RAĞMEN İNŞAAT DEVAM EDİYOR
Halen Yargıtay tarafından incelenerek onaylanması beklenen mahkeme kararı dikkate alınmadan söz konusu firma tarafından inşaatın sürdürülmesine anlam verilemiyor. Bunun yanında Yakutiye Belediyesi tarafından kaldırım ihlali olmadığına yönelik açıklamalarda Taşkesenligil'in açıklamaları ile yalanlanmış oldu. Taşkesenligil, mülkiyetleri dışında kalan 161 metrekarelik alanın cafe işletmesi tarafından kullanılacağını söyledi. Buna göre kaldırım ihlali bu açıklamayla tescil edilmiş oldu.

Editör

Son Güncelleme: 22.05.2013 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ 2013-05-23 01:51:09

ak parti genel merkezde amcalari ağabeyleri varmiş oh ne güzel şehrin il başkanı kim oluyor murat bey rızık endişesi taşımaz bu iddaa murat bey gibi inanmış iman getirmiş rızık allahtan o ne diler ise o rabbime teslim olmuş biri ayıptır vatandaşı ahmak yerine koymayın ahmet küçükler gider ayak yakın arkadaşlarına jest yapmış bunu kulda biliyor allahda işi getirip pastaya sıkıştırıp kaldırım ihlali yapamazsınız erzurum sahipsiz değildir ahmet küçüklerin yakın dostları olmak ayrıcalık getirmez murat başka duruşu olan omugalı bir siyaset adamıdır beyler bu çamur tutmaz herkez herşeyin farkında cin başka peri başka kafa karıştırmayla olmaz keser döner sap döner gün gelir hesap döner