TARLA OKULUNDA ÇİFTÇİLER DERS BAŞI YAPTI

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından örtüaltı sebze yetiştircilerine tarla okulu açılarak 24 çiftçiye eğitim verildi.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 15:10
TARLA OKULUNDA ÇİFTÇİLER DERS BAŞI YAPTI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Sağlığı Uygulama Programı çerçevesinde 2014 yılından itibaren bitki sağlığı uygulamaları kapsamında bakanlık tarafından çiftçilerin eğitim çalışmaları için tarla okulları projesi yürütülüyor. Proje kapsamında Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Uzundere’de Örtüaltı sebze yetiştiricilerine tarla okulu açılarak çiftçilere eğitim verildi. Tarla okulu eğitimine 24 çiftçi katıldı.

Tarla Okulu eğitimleri kapsamında Uzundere İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Ahmet Polat tarafından açıkta ve örtü altında yetiştiriciliği yapılan domates ve salatalık gibi ürünlerin yetiştirilme teknikleri hakkında çiftçilere eğitim verildi.

Altınçanak Köyü çiftçilerinden Fatih Aydın'a ait işletmede uygulamalı olarak seralarda görülen hastalık ve zararlılar ile mücadele yöntemleri, Uzundere’de örtüaltı yetiştiricilik yapan Nehri Kocakaya'ya ait işletmede üreticilere iyi tarım uygulamaları, kalıntı takibi, entegre mücadele, toprak ve yaprak analizi için numune alım teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

3 gün süren eğitimin sonunda tarla okulu eğitimlerine katılan 24 çiftçiye katılım belgesi verildi.

Editör

Son Güncelleme: 31.05.2014 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.