Tarım Kredi’de sevindiren atama

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdür Yardımcılığı’na Erzurumlu genç bürokrat Ziraat Mühendisi Özkan Yıldırım atandı. Atama çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı.

admin
admin
28 Ağustos 2017 Pazartesi 08:54
Tarım Kredi’de sevindiren atama

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdür Yardımcılığı’na Ziraat Mühendisi Özkan Yıldırım atandı. Erzurum’dan bölgedeki beş ilde bulunan 45 kooperatife hizmet veren bölge birliğinin müdür yardımcılığına genç bürokrat Yıldırım’ın atanması şehirde sevinçle karşılandı. 2006 yılında tarım kredi kooperatiflerinde göreve başlayan Özkan Yıldırım, bölge çiftçisinin yapısını, tarım ve hayvancılığın durumu konusunda bilgi sahibi olmasıyla tanınıyor. Sosyal yönü de güçlü olan Yıldırım’ın Erzurum’a atanması başta kooperatif ortakları olmak üzere tüm çiftçileri mutlu etti.

BÖLGENİN YAPISINI VE ÇİFTÇİSİNİ İYİ TANIYOR

2006 yılında Aşkale Kandilli Tarım Kredi Kooperatifi’nde Ziraat Mühendisi olarak başladığı görevinin ardından Ağrı’da teknik eleman olarak çalışan Özkan, 2010 yılında Aşkale Tarım Kredi Kooperatifleri’nin yetkili Ziraat Mühendisi oldu. 2011 yılında Yağan Tarım Kredi Kooperatifi’nde yetkili Ziraat Mühendisi ve Müdür yardımcısı olarak çalışan Yıldırım, 2015 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne Üretim Değerlendirme Müdürlüğü Servis Yetkilisi olarak atandı. 2016 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Büro Müdürlüğü görevine getirilen Özkan Yıldırım, Ağustos ayı itibariyle de Erzurum Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdür Yardımcısı görevine getirildi.

10 yıla aşkın süredir Tarım Kredi Kooperatiflerinin çeşitli kademelerinde çalışan Yıldırım’ın Erzurum ve Bölge çiftçisinin can damarı kurumlarından olan Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’ne müdür yardımcısı olarak atanması çiftçileri sevindirdi.

ÇİFTÇİLER MUTLU

Özkan Yıldırım’ın atanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren çiftçiler, “Bölge çiftçisinin yapısını bilen, çiftçinin derdiyle dertlenecek, sorunlarına çare olacak, Erzurum’un çocuğu genç bir kardeşimizin bu göreve atanması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu atamada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Artık Erzurum Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği’nin daha dinamik bir yapıya kavuşacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

ÖZKAN YILDIRIM KİMDİR?

Özkan Yıldırım, 01 Nisan 1978 tarihinde Erzurum’un Çat ilçesinde doğdu. İlkokulu Aşağı Çat Köyü İlkokulu’nda, orta öğrenimini Ilıca Yavuz Selim Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda ve Erzurum Atatürk Lisesi’nde başladığı lise eğitimini de Çat Lisesi’nde tamamladı.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Hayvansal Üretim Programı, Tarım Ekonomisi bölümünden mezun olan Yıldırım, Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde “Tarım Ekonomisi ve Tarım Politikaları” üzerine yüksek lisans yaptı. 2006 yılında başladığı Tarım Kredi Kooperatiflerinin çeşitli kademelerinde görev aldı.

“TC Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında Hollanda, Almanya, Belçika ve Fransa’da hayvan besleme, barınma, yetiştirme, yemleme teknikleri karşılaştırmalı eğitimi” ile “Hayvan besleme, barınma, yetiştirme, Modern Tarım araç gereç geliştirme ve uygulamalı eğitimi” uluslararası projelerde görev alan Özkan Yıldırım, yurtiçinde de, “Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğü Avrupa Birliği Hibe Destek projeleri”, “Ardahan ili Göle Tarım Kredi Bal paketleme”, “Iğdır İli Yaycı Tarım Kredi Yaş Meyve Sebze paketleme”, “Erzurum ili Şenkaya ilçesi Akşar Tarım Kredi Bal paketleme”, “Erzurum ili İspir Tarım Kredi pekmez paketleme tesisleri” ve “Büyükbaş hayvan yetiştirme ve süt sığırcılığı projeleri”nde çalıştı. Misyon ve vizyon sahibi olan Yıldırım’ın uzmanlık alanları arasında, yöneticilik ve teşkilatlanma, siyaset ve politika geliştirmek, tarım ve hayvancılık danışmanlığı ile vakıf ve dernekçilik bulunuyor.

Sosyal yönüyle de dikkat çekmeyi başaran Yıldırım, Milli Gençlik Vakfı Erzurum Şubesi Atatürk Üniversitesi 2. Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği Erzurum İl Temsilciliği, İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) Erzurum Gönüllüsü, Milli Türk Talebe Birliği ve Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında görev alırken, Ziraat Mühendisleri Odası, Koop-İş (Kooperatif ve Büro İşcileri Sendikası), TODAB (Tohum Dağıtıcıları Alt Birimi) SEGEM (sigortacılık Eğitim Merkezi) üyeliği bulunuyor.

Genç yaşına önemli çalışmalar sığdıran Özkan Yıldırım’ın siyasi geçmişi de oldukça eskilere dayanıyor. Yıldırım’ın Fazilet Partisi üyeliğinden başlayan siyasi hayatı, 2001 yılında AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte burada devam etti. AK Parti Erzurum Gençlik Kolları üyeliğinden başladığı siyasi yolculuğunda AK Parti Gençlik kolları Üniversite Başkanlığı ve Bölge Üniversiteler Sorumlusu olarak görev yaptı. 2003-2006 yılları arasında AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevini yürüten Yıldırım, birinci ve üçüncü olağan kongrelerde Genel Merkez Gençlik Kolları üst kurul delegesi oldu. Kasım 2002 Genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (SKM) Seçim Koordinasyon Merkezi görevi yürüten Özkan Yıldırım, 2014 yerel seçimlerin de Ak Parti Çat Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Orta derecede İngilizce bilen Yıldırım, evli ve iki çocuk babası.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mecit 2023-11-09 10:40:12

atandı da noldu? et ithalatı durdumu. yem fiyatlarımı düştü. yerli ırk mı gelişti?

Misafir Avatar
Ziyaeddin Yavililer 2023-12-29 03:42:26 @mecit

Dadaş bu adam et ithalatını durdurmakla görevli değil. Boşa sallama. Ama şunu sor: "İyi derecede Çince bilse ne yazar. Erzurum'a ne faydası var? İyi derecede Türkçe bilsin yeter.

Beğenmedim! (1)