Tarifsiz acının 29. yılı…

PKK'nın Yavi'de 29 yıl önce katlettiği 33 sivil anıldı.

admin
admin
26 Ekim 2022 Çarşamba 09:40
Tarifsiz acının 29. yılı…

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Eline silah alıp dağa çıkanlara dünyaya sözde demokrasi dersi veren ülkeler bile müsaade etmez. İşte biz de müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz." dedi.

Çat ilçesi Yavi Mahallesi'nde PKK terör örgütünün 29 yıl önce katlettiği 5'i çocuk 33 kişi, törenle anıldı.

Çat ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Yavi Mahallesi, 25 Ekim 1993'te PKK'lı teröristlerin sivil katliamlarından birini yaşadı. Mahalle kahvehanesinde doldurduğu genç ve çocukları, uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tutan teröristler, 5'i çocuk 33 kişiyi öldürdü. PKK'nın saldırısında ölen 33 kişi, katliamın 29'uncu yılında törenle anıldı.

Yavi Mahallesi'ne girişteki şehitlikte düzenlenen törene, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çat Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Alay Kıdemli Albay İlker Şimşek, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar ve bölge halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım dua etti.

Şehitlikte bir konuşma yapan Vali Okay Memiş, kahraman Türk ordusu, polisi, korucusu ve halkı ile birlikte bugün terör örgütünü bitirme aşmasına geldiklerini söyledi.

"Eline silah alıp dağa çıkanlara dünyaya sözde demokrasi dersi veren ülkeler bile müsaade etmez. İşte biz de müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz." diyen Vali Memiş, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Bizim başka ülkelere, devletlere karşı emperyalist bir amacımız yok. Biz her zaman adil bir devlet olduk. Devletimiz kararlılıkla bu mücadeleye devam ediyor, devamda edeceğiz. Barış Pınarı harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı, Pençe Kilit ve Fırat Kalkanı gibi dört tane operasyon yaptık. Bizim derdimiz Irak ya da Suriye'nin bölünmez bütünlüğü değil, oralardan terör örgütü sürekli eylem yapıyor ve şehit veriyoruz. Kimse kusura bakmasın ki oralardan ülkemize gelen saldırılara kayıtsız kalamayız. Bu millet büyük millet. Hizmetlerimiz devam ediyor. Allah bizleri şehitlerimize karşı mahcup etmesin. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletin tüm kademeleri gece gündüz demeden çalışıyoruz, Şehitlerimiz rahat uyusunlar."

Vali Memiş ve beraberindekiler, törenin sonunda mezarları ziyaret ederek karanfil bıraktı.

YAŞAR: ALLAH O GÜNÜ BİR DAHA BİZLERE GÖSTERMESİN

Yavi Mahallesi'nde 25 Ekim 1993 yılında öldürülen 5'i çocuk 33 kişi, Çat Kaymakamlığı ve Çat Belediyesi koordinesinde Yavi'de düzenlenen törenle anıldı.

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, burada yaptığı konuşmada, 29 yıl önce yaşanan katliama şahit olduğunu belirterek o günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yaşar, '’Bugün sadece size Çat Belediye Başkanı olarak değil, O gün 29 yıl önce 25 Ekim 1993’teki vahim olaya ilk şahit olan bir Çatlı kardeşiniz olarak konuşuyorum. Yavi’de yaşayan hemşerilerimiz haricinde hastaneye, sağlık ocağına gelip olayın bire bir ilk şahidiyim. Allah o günü bir daha bizlere göstermesin. O gün yaralılarımızın içerisinde yaşlı bir amcamızın yakama yapışıp oğlum Çat’ta gencimiz kalmadı dediğini çok iyi hatırlıyorum” dedi.

Çat Belediye Başkanı Yaşar, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı ömür diledi.

KATLİAM NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Yavi’de gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin olarak MİT kayıtlarına geçen bilgiler de bulunuyor. Terör örgütü mensubu beş kişilik grubun, saat 19.40 sularında Çat nüfusuna kayıtlı Zeki Bingöl'e ait 25 DY 442 plakalı kamyoneti Yavi yakınlarında gasp ettiği ve beldeye giden telefon hatlarını kestiğinin ifade edildiği kayıtlarda, beldede yaşayanların üniforma giymiş ve G-3 piyade tüfeği taşıyan teröristleri asker sanarak şüphelenmediklerinin altı çiziliyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumYaviACI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.