SURİYE’DE VE IRAK’TA TÜRKMEN KATLİAMI DURDURULSUN

Türk Ocakları Erzurum Şubesi bir açıklama yaparak Suriye’de Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik saldırı ve katliamın durdurulmasını istedi.

21 Kasım 2015 Cumartesi 15:06
SURİYE’DE VE IRAK’TA TÜRKMEN KATLİAMI DURDURULSUN
Türk Ocakları Erzurum Şubesi bir açıklama yaparak Suriye’de Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik saldırı ve katliamın durdurulmasını istedi. 

Erzurum Türk Ocağı Başkanı Nizam Işık yaptığı açıklamada şu hususlara yer verdi: Rus destekli Esat rejiminin saldırıları köylere kadar ulaşmış ve bir sivil katliamına dönüşmüştür. Bu zalimce saldırılara karşı kahramanca direnen Suriye Türkmenlerine acil yardım ulaştırılmalı ve ordu duruma derhal müdahale etmelidir. Diğer yandan Peşmerge zulmü altındaki Irak Türkmenlerinin ve Salih Erşadi’nin feryatları adeta kör ve sağır duvarlara çarpmakta ve Türkiye’den beklenen karşılığı bulmamaktadır.

Irak’ta ve Suriye’de yalnızca Türk’ün ve Türkiye Cumhuriyetinin desteğine dayanan Türkmenlere yönelik saldırıları önleyemeyen Türkiye’nin Ortadoğuda bölgesel güç olma iddiaları havada kalmaktadır. Suriye krizinde aktif rol almaya çalışan Türkiye, Türkmen kıyımını mutlaka durdurmalıdır. Bölgede Türkiye’nin istemediği gelişmeleri engelleyecek tek dayanak Türkmen varlığıdır. Bayır Bucak Türkmenlerinin aynı zamanda Türkiye’nin güney sınırlarının korunması bakımından önemli olduğu unutulmamalıdır. Devletimiz bu konuda her türlü tedbiri acilen almalı ve uygulamalıdır. 

Editör

Son Güncelleme: 21.11.2015 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.