Sulama kanallarında yüzmeyin!

Devlet Su İşlerinin (DSİ) sulama kanallarına girmenin ölümlere yol açabildiği belirtilerek, yüzmek veya serinlemek için su kanallarına girilmemesi gerektiği bildirildi.

admin
admin
24 Nisan 2017 Pazartesi 22:32
Sulama kanallarında yüzmeyin!

Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki sulama kanallarına su verileceği belirtilerek, bu kanallara girilmesinin can kayıplarına sebep olabildiği anımsatıldı.

Bu sebeple vatandaşların hiçbir şekilde su kanallarındaki suya girmemesi gerektiği anlatılan açıklamada, valilikçe alınan kararda DSİ'nin tesislerinde suya girmenin emre aykırı davranış olarak belirlendiği ve uymayanlar hakkında idari yaptırım cezası uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, su kanalları ve DSİ tesislerinde can güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığına işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Can ve mal güvenliliğinin sağlanması maksadıyla kurumumuzca gerçekleştirilen tesislere korkuluk yapılması, çit çekilmesi, bariyer konulması, sesli ve ışıklı uyarı düzeneğinin kurulması gibi yapısal tedbirler alınıyor. Sulama kanallarına su verilmeden önce de ilgili kurumlar vasıtasıyla sulama kanallarına suyun verileceğini, hiçbir şekilde suya girilmemesi gerektiği ve suya girmenin can kayıplarına sebep olabileceğini hatırlatıyoruz. 2017 yılı sulama sezonunun başlangıcında olduğumuz bu günlerde hava sıcaklıklarına bağlı olarak yüzmek veya serinlemek için tesislerimize girilmesi kesinlikle yasaktır."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.