Şimdi birileri çok üzülecek!

Şimdi birileri çok üzülecek!

admin
admin
07 Ocak 2020 Salı 23:34
Şimdi birileri çok üzülecek!

‘Hobi bahçesi’ diye tarım arazilerine ‘çökenler’ birazdan okuyacakları satırlardan sonra çok üzülecekler.

Epey zamandır notlarım arasındaydı bu konu. Erzurum Ajans’ın WhatsApp İhbar Hattı’na gelen bir mesajda 1. Sınıf Tarım Arazileri’nin parsel parsel satıldığı iddia ediliyordu.

Sordum soruşturdum, gerçekten de doğruydu. Bildiğin tarım arazilerihobi bahçesi diye elden gidiyordu.

Aslında satmak demeyelim de kurulan bir ’kooperatif’ adı altında -yani kılıf bu- noterde hazırlanan belgeyle, tutturduklarına 40 bin liradan başlayıp 80-100 bine kadar kooperatif hissesi veriliyordu.

Maşallah! Kimler almamış ki!

Büyükşehir başta olmak üzere belediyelerin çalışanlarından tutun da bu işin yasal olmadığını çok iyi bilen ya da bilmesi gereken ziraat profesörleri bile ‘hobi bahçesi’ almış. Haa tabi AK Partili bir vekilimizi de unutmayalım!

Ayrıca bahçe falan da hikaye! Siz, hiç 400-500 metrekare hobi bahçesi gördünüz mü?

Adamlar aldıkları 300-500 metrekarelik araziye 100-150 metrekare ev bile yapmış, resmen site kurmuşlar.

Tabi nasıl kurdukları, olayın bu noktaya nasıl geldiği başlı başına bir yazı konusu da buna şimdi vaktim yok!

Neyse…

Bir keresinde yapılan iş yasal değil!

Tapusu olmayan bir yeri, ‘kooperatif’ kurarak hisselendiriyorsunuz. Peki, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nu nereye koyuyorsunuz?

Burası Muz Cumhuriyeti mi?

Açın bakın kanunu satır satır yazıyor: Ya pa maz sı nız!

Allah’tan ihbarlar sadece bana değil ilgili yerlere de yapılmış ve Toprak Koruma Kurulu’da harekete geçmiş. Bir dizi toplantı sonunda karar alınmış olacak ki, Vali Okay Memiş ile bir araya geldiğimizde yüreklere su serpen şu ifadeyi kullandı: Hepsi yıkılacak.

-Gerçekten mi?

-Evet hepsini kaldıracağız. Sonuçta birinci derece tarım arazisi üzerinde hobi bahçesi olmaz. Ama bunun bir ihtiyaç olduğunu da gördük. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi ile istişare halindeyiz. Merkeze yakın bir lokasyon belirleyip, bu hobi bahçelerini o bölgede toplayacağız.

Devletin Valisi dedi, ben de yazdım.

Şimdi…

Tınazlı, Börekli, Tivnik, Dumlu Yolu, Tortum Yolu, Çat yolu bilmem daha hangi noktalarda mantar gibi türeyen bu hobi bahçelerinden alanlar hoplar, zıplar orasını bilemem.

Babamın oğlu olsa umurumda değil.

Zengin olabilirsiniz ama hiç biriniz kanundan üstün değilsiniz!

Editör

Son Güncelleme: 08.01.2020 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.