SGK binasına torlu önlem

Haberin ardından harekete geçen yetkililer, binadan koparak düşmesi muhtemel olan metal parçaların tamamını torla kapattı.

admin
admin
03 Haziran 2022 Cuma 08:02
SGK binasına torlu önlem

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürlüğü’ne ait binada torlu tedbir alındı. Bir süre önce şiddetli fırtına sebebiyle binanın dış yüzeyi kaplayan metal kaplamaların caddeye savrulmasının ardından sorunu gündeme YENİGÜN taşımış, binanın can ve mal güvenliğini tehdit eder düzeyde olduğunu vurgulamıştı.

Haberin ardından harekete geçen yetkililer, binadan koparak düşmesi muhtemel olan metal parçaların tamamını torla kapattı. Binayla ilgili olarak alınan bu tedbir memnuniyet uyandırırken, söz konusu yapıyla ilgili olarak bir an önce kamulaştırma çalışmasına gidilmesi talep edildi.

Vatandaşlar, “Şehrin merkezindeki bu atıl binanın belirlenen planlama dâhilinde sökülmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi bu konuda elini ne kadar çabuk tutarsa, o kadar iyi olur” dediler.

VATANDAŞLAR MEMNUN OLDU

Vatandaşlar, dökülmeye başlayan binayla ilgili olarak geçici de olsa böyle bir tedbir alınmış olunmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Bir süre önce şiddetli fırtına sebebiyle o parçalar yola savrulmuş, şans eseri caddede kimse olmadığı için can ve mal kaybı yaşanmamıştı. Bu tedbirle en azından insanlar oradan geçerken artık çekinmiyor. Yetkililere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

SGK BİNASI YIKILACAK MI?

Öte yandan SGK Erzurum İl Müdürlüğü’ne ait olan ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan hizmet binasının Kültür Yolu projesi kapsamında kamulaştırılacağı öğrenildi.

Binanın yıkılacağını ve böylece Erzurum Kalesi ile Lalapaşa ve Yakutiye Medresesi arasında yüksek hiçbir yapının kalmayacağı belirtilirken, “Bu bina kalktıktan sonra Erzurum Kalesi önünden bakan Lalapaşa Camii’ni de görecek, Yakutiye Medresesi’ni de görecek. Böylece tarihsel ve kültürel doku bütünüyle ön plana çıkmış olacak” diye konuştular.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumSgkTor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.