Saygı, rahmet ve özlemle; Ata’mızı andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen çeşitli etkinlik ve programlarla anıldı.

admin
admin
11 Kasım 2023 Cumartesi 13:49
Saygı, rahmet ve özlemle; Ata’mızı andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen çeşitli etkinlik ve programlarla anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, Havuzbaşında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Devlet erkânının katılımıyla gerçekleşen programda saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi.

Aynı anda Atatürk Üniversitesinde de anma programı düzenlenirken, Atatürk Gençlik ve Bilim Anıtında gerçekleşen törene rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Eyyupoğlu’nun Atatürk’ü Anlamak başlıklı konuşması ve Turizm Fakültesi öğrencisi Alperen Almak’ın Öğretmen Atatürk isimli şiiri okunmasıyla başlayan anma programı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Göğebakan’ın anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Gerçekleşen törenlerin ardından Erzurum Valiliği tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Ak Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ile kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muhammet Totik’in günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmayla başlayan program, öğrencilerin Mustafa Kemal Atatürk temalı şiirleri okuması ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına 9. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı tarafından görevlendirilen Üsteğmen Ali Haydar Uyanmış’ın yaptığı konuşmayla devam etti.

Program, Mecidiye Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu ve Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 11.11.2023 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.