RAMAZAN AYINDA TONLARCA KADAYIF TÜKETİLİYOR

Ramazan ayında Erzurumluların asırlık vazgeçilmez damak tatları arasında bulunan kadayıf dolması, tonlarca tüketiliyor.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 20:37
RAMAZAN AYINDA TONLARCA KADAYIF TÜKETİLİYOR
Ramazan ayına az bir süre kalmasıyla birlikte Erzurum’da kadayıf satışlarında artış yaşanmaya başladı. İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan kadayıf dolması yapmak için vatandaşlar şimdiden kadayıf almaya başladı. Erzurum’da diğer zamanlarda günlük 200-300 kilo satılan kadayıfın tüketimi, Ramazan ayıyla birlikte günlük 7-8 tona kadar çıkıyor.

Cennet Kadayıf adlı işyerinin sahibi Fatih Usta, Ramazan ayı ile birlikte her Erzurumlunun iftar sofrasında mutlaka kadayıf dolması bulunduğunu belirterek, "Zengin fakir her Erzurumlu iftarda kadayıf dolmasını sofrasında bulundurur. Ramazan ayı öncesi siparişlerimizde büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Günlük üretim bu dönemde en az 3-4 katına çıkar. Bunun yanı sıra hem yurtiçi hem de yurtdışındaki müşterilerimizin siparişlerini hazırlayarak kendilerine ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Fatih Usta, kadayıf dolmasının hazırlanışını da şöyle tarif etti:

“Çiğ kadayıfın içine cevizi koyarak dolma gibi sarıyor ve yumurta sarısına batırıyoruz. Sonra tereyağında kızartıyor ve balın içine atıyoruz. Servise hazır olan kadayıf dolması afiyetle yeniyor.”

Editör

Son Güncelleme: 03.07.2013 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.