“POLİS- MEDYA İLETİŞİMİ” SEMİNERİ

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) tarafından "Polis-Medya İletişimi" konulu panel düzenlendi.

16 Şubat 2013 Cumartesi 16:05
“POLİS- MEDYA İLETİŞİMİ” SEMİNERİ
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz'ın yönetiği panelde TRT Bölge Müdürü Salih Lütfü Şengül, 'Medya Eğiti ve Polisiye Haberler', Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Zekeriya Kaya, 'Kamu Haberciliği ve Polis’, Cihan Haber Ajansı Bölge Temsilcisi Ersin Demirci, 'Halkın Tenviri ve Polis', Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Kadir Sabuncuoğlu, 'Haberin Ticari Boyutu ve Polis' konularında sunum yaptı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, Türk demokrasi polis- medya ilişkisinin tarihsel sürecinden bahsetti

İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’da, olumlu bir imaja sahip olmanın polis teşkilatı için önemli olduğunu belirterek, "sert yaklaşımlar", "sert polis" imajının uzun yıllar teşkilatın üzerinde kaldığını söyledi.

Moderatör Prof. Dr. Korkmaz’da, demokrasi ile yönetilen ülkelerde basının görevinin kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu söyledi. Demokrasilerde kamu görevi yapan herkesin eleştirilebileceğini vurgu yapan Prof. Dr. Korkmaz, "Eleştirinin olmadığı yerlerde gizli sancılar ve patlamalar olur. Toplum sarsılır. Kamu görevlileri de eleştirilir. Ancak eleştiride art niyet olmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra gazeteciler, medya - polis iletişimi konularında sunumlar yaparak öğrencilere tecrübe ve bilgilerini aktardılar.

Panel sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Editör

Son Güncelleme: 16.02.2013 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.