PATALOGLAR ERZURUM'DA BULUŞTU

Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreterliği ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ev sahipliğini üstlendiği Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen “Temel Ürolojik Tümörler” kursu sona erdi.

07 Ocak 2013 Pazartesi 17:09
PATALOGLAR ERZURUM'DA BULUŞTU
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen kursta Mardin’den Isparta’ya Türkiye’nin farklı merkezlerinde görev yapan patoloji uzmanlarının yanı sıra üroloji uzmanları da bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen kursun açılış konuşmasında söz alan Kamu Hastaneler Birliği Erzurum İl Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan bu organizasyonun Erzurum’da düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyon heyetine teşekkür etti. Prof Dr. Erdoğan konuşmasında; “Çok faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Gerek Türkiye’nin farklı illerinde gerekse Erzurum ilimizin çeşitli hastanelerinde görev yapan değerli patoloji uzmanlarımızın yanı sıra yine değerli üroloji uzmanı arkadaşlarımızı da bir araya getirerek güzel bir eğitim çalışması gerçekleştirdik. Bu işin en güzel tarafı da zaten farklı iki branşın bir araya getirilmesi oldu. Bir patoloji uzmanı olduğumu hatırlatmak isterim. Dolayısıyla benim de bu eğitim çalışmasından faydalandığımı ifade edebilirim. Elbette diğer branşlarda olduğu gibi pataloji alanında da teknik elemanın önemi oldukça fazla. Bu önemin farkında olarak her branşta eğitim çalışmaları verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kursumuz da zaten bu doğrultuda gerçekleştirildi. Bugün burada başta Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu hocamız olsun, Prof. Dr. Kürşat Yıldız, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Özkan Polat, Doç. Dr. Kemal Behzatoğlu ve Uz. Dr. Ayşim Özağarı hocalarımız değerli bilgi ve birikimlerini kursumuza katılan pataloji uzmanı arkadaşlarımıza ve asistan doktorlarımıza aktarma olanağı buldular. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanı sıra ev sahipliğini üstlendiğimiz kursumuzun koordinatörlük kısmında başarıyla görev alan Prof. Dr. Kürşat Yıldız ve Uz. Dr. Ali Kurt’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Erzurum İl Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’ın ardından bir konuşma yapan Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise sağlık alanında önemli çalışmaların devam ettiğini ve bu minvalde büyük bir ilerleme görüldüğünü belirterek yapılan çalışmalar neticesinde başta Erzurum olmak üzere bölgedeki birçok ilde hasta sevki vakalarının minimum düzeye çekildiğinin altını çizdi. Doç. Dr. Vançelik Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneler Birliği ve bilim adamları üçgeninde olması gereken iletişim koordinasyonunun güzel bir örneğini teşkil eden kursun Erzurum’da düzenlenmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu ise Erzurum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Genelde bu tür toplantı ve organizasyonlar belli başlı şehirlerde gerçekleştirilirdi. Erzurum seçeneğini sunulduğunda memnuniyetle kabul ettik. Çok güzel bir şekilde karşılandık Başta Sayın Genel Sekreter Prof. Dr. Fazlı Erdoğan olmak üzere düzenleme kurulundan arkadaşlarımız bizlere son derece güzel bir misafirperverlik örneği sergileyerek kursumuzun üst düzey seviyede verimli geçmesine katkı sağladılar kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bölgesel olmasına karşılık katılım çok geniş çapta sağlandı. Kursumuzda başlıca mesane, böbrek, prostat ve testis gibi üreme ve idrar yolları hastalıklarının patolojik etkimeleri üzerinde eğitimler vermeye çalıştık. Burada esas olan iletişim eksikliği diye düşünüyorum. Erzurum’da düzenlediğimiz kurs bu eksikliği giderme noktasında önemli bir örnek teşkil etmektedir. Umuyorum ki faydalı bir eğitim kursu olmuştur” dedi.

Yapılan eğitim sunumlarının ardından düzenleme kurulu tarafından kursa katılan uzman hekimlere plaket ve sertifikaları takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör

Son Güncelleme: 07.01.2013 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.