PASİNLER'DE KIZAK FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Turizm ve Yaylacılık Derneğinin Pasinler’de her yıl geleneksel olarak düzenlediği 2. Geleneksel Kızak Yarışması Festivali, eğlenceli bir atmosferde başladı.

08 Şubat 2015 Pazar 18:48
PASİNLER'DE KIZAK FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Pasinler Kalesinde düzenlenen Geleneksel Kızak Festivali Pasinler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibinin gösterileri ve güreşle başladı. Festivalde minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler dalında yarışmalar yapıldı. Büyüklerde H. İbrahim Karaca, gençlerde Muhammet Topçu, yıldızlarda Uğur Coşkun, miniklerde Faruk Kaşıkçı ve en iyi kızak tasarım ödülünü Fikri Pekmez aldı.

Turizm ve Yaylacılık Derneği Başkanı Ünsal Kırmacı, unutulmaya yüz tutmuş kızak kültürünü yaşatmanın mutluluğu içerisinde olduğunu, bu festivalin bir sonraki yıllarda her yıl şubat ayının ilk Pazar günü düzenleyeceklerini belirterek, "İnsanlara geçmişin hasretini biran olsun unutturabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Yarışmalar sonrası Pasinler Kalesinde festivale katılan yarışmacılara yemek ve çay ikramında bulunuldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Ak Parti Pasinler İlçe Başkanı Rahmi Kaya verdi.

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2015 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.