PALANDÖKEN'DEN ENGELLİ VATANDAŞA ÖZEL TEKERLEKLİ SANDALYE

Palandöken Belediyesi, sadece “Engelliler Günü Değil Her Gün Yanınızdayız” sloganıyla adeta geleneksel hale getirdiği akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımını yanı sıra isteğe bağlı özel dizayn edilmiş manüel tekerlekli sandalye hediye edildi.

SALİH YILDIRIM
SALİH YILDIRIM
15 Aralık 2015 Salı 12:25
PALANDÖKEN'DEN ENGELLİ VATANDAŞA ÖZEL TEKERLEKLİ SANDALYE
Palandöken Belediyesi, sadece “Engelliler Günü Değil Her Gün Yanınızdayız” sloganıyla adeta geleneksel hale getirdiği akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımını yanı sıra isteğe bağlı özel dizayn edilmiş manüel tekerlekli sandalye hediye edildi. 

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutların makamın da düzenlenen sandalye dağıtım törenine Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Bölge 1. İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile özel dizayn edilen tekerlekli sandalyenin sahibi 18 yaşındaki Berkay Akdağ ve babası katıldı.

“ENGELLİLER GÜNÜ DEĞİL HER GÜN YANINIZDAYIZ”

Palandöken Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında yapılan çalışmalarda engelli vatandaşların düşünüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Yaptığımız kaldırımlar, parklar, taziye evleri ve sosyal tesis gibi hizmetlerde muhakkak engelli vatandaşlarımızı düşünerek onların rahat edebileceği şekilde düzenliyoruz. Hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmuyoruz. Bugün engelli kardeşlerimize isteğine bağlı olarak özel dizayn edilen manüel tekerlekli sandalye hediye edeceğiz. 2009 yılından bu yana birçok akülü ve manüel tekerlekli sandalye hediye ettik. Hiçbir zaman özel gün beklemedik vatandaşımızın ihtiyacını ve talebi doğrultusun da imkânlarımız doğrultusun da karşılamaya çalıştık. Yine farklı bir uygulama yaparak ilçemiz de veya Erzurum’un her hangi bir yerin de ikamet eden engelli vatandaşlarımızın belediyemizi arayarak özel tasarlanmış toplu taşıma aracımız olan minibüsümüzden de ücretsiz yararlana bilirler. Yine engelli vatandaşlarımıza yönelik özel dizayn edilmiş olan Engelsiz Yaşam Merkezin de gönüllerince vakit geçirecekleri alanlar oluşturduk. Belediyemiz ve Türk Telekom ile işbirliği içerisin de iletişim engellerini kaldırıyoruz projesini hayata geçirdik. Vatandaşlarımızı talepleri doğrultusun da ihtiyaçları her zaman karşılacaktır. Unutmayalım ki birlik ve beraberlik olunca aşılmayacak engel yoktur.” dedi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULĞU BİZLERİ DE MUTLU EDECEK”

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ise, özellikle trafik kazaları sonrası birçok vatandaşın engelli olduğunu söyleyerek trafik kurallarına uyulması konusunda vatandaşları uyardı. Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli, “Engelli kardeşlerimize yapılması gerekenler onların rahat etmesi, onlar istihdama katılmasını sağlamak onları mutlu etmek. Diğer taraftan ise engelliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. Her gün trafik kazalarıyla, iş kazalarıyla ve benzeri şekillerde onlarca kişi engelli kalıyor. Alınacak önlemlerle bunların önüne geçilebilir. Bugün belediyemizin yaptığı çok güzel bir çalışmayı görüyoruz. Burada verilen özel dizayn edilmiş manüel tekerlekle sandalye engelli kardeşlerimizin hayatlarında çok büyük bir fonksiyon ifade edecektir. Hayatı kolaylaşacak. Artık sokaklarda caddelerde rahatça dolaşabilecek ve daha mutlu olacak. Bu kardeşimizin mutlu olması sizleri de beni de çok mutlu edecektir. Ben Palandöken Belediyemize ve Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar’ın vermiş olduğu bu hizmetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“ÇOK ANLAMLI VE İÇTEN BİR ÇALIŞMA”

Bölge 1. İdari Mahkeme Başkanı Kemalettin Özdemir de verilen hediyenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Palandöken Belediyemiz çok içten, örnek projelerinden ve çalışmalarından birine daha şahit oluyoruz. Bu anlamlı çalışmalarıyla engellileri ve onların toplum içindeki rollerini daha iyi idrak etmemiz gereken bu çalışmayı yapan Palandöken Belediyesini ve Başkanımızı tebrik ediyorum”

“BİZLER DE BİRER ENGELİ ADAYIYIZ”

Bizler de birer engelli adayıyız diyen Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı,” “İnsanların, hatta tüm canlıların, kimi zaman zorlaşan yaşam şartları, her bireyi, her canlıyı potansiyel engelli adayı haline getirmekte, her an herkes engelli olma riskiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Yaşamın içinde var olan bu gerçek, herkesin kendini görebileceği, kendini onlardan ayırt edemeyeceği bir durumdur. Herkesin bu toplumsal bilince sahip olması, toplumsal dengenin de korunmasını sağlayacak, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı artıracaktır. Bizler Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, yaptığımız her çalışmada, engelli öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı kesinlikle unutmuyoruz ve hizmet projelerimizi onların yaşam şartlarını kolaylaştıracak şekilde düzenliyoruz. Yaptığımız her hizmette, engellilerimizin de bu hizmetten yararlanmasını temel hedef olarak belirliyoruz. Engellilerimizin yaşamın her alanında yer alabilmesini istiyoruz ve çalışmalarımızı da bu şekilde yönlendiriyoruz. Palandöken Belediyemizin çalışmaların da yakinen takip ediyoruz. Zaman zaman fikir alışverişin de bulunuyoruz. Başkanımıza ve ekibine duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.