Oturduğu yeri değiştirmese...

Erzurum'da evinin önünde test çözerken iki grup arasında çıkan silahlı kavgada bacaklarından vurularak yaralanan ilköğretim okulu öğrencisi Merve Su Turan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

admin
admin
06 Haziran 2017 Salı 00:31
Oturduğu yeri değiştirmese...

Erzurum'da evinin önünde test çözerken iki grup arasında çıkan silahlı kavgada bacaklarından vurularak yaralanan 10 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin önüne serdiği halı üzerinde önceki gün test çözerken çıkan silahlı kavgada 2 grup arasında kalan ve olayla ilgisi olmamasına rağmen bir kişinin pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu her iki bacağına isabet eden saçmalarla yaralanan ilköğretim okulu öğrencisi 10 yaşındaki Merve Su Turan, hastaneden taburcu edildi.

Palandöken Devlet Hastanesindeki tedavisi sonrası ailesince evine getirilen Turan'ın tedavisine bir süre daha evinde devam edileceği belirtildi.

Merve Su Turan'ın babası Erkan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının evin bahçesinde test çözerken kavga eden iki grup arasında kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kendini bilmezin biri silahını alıp kavga ettiği kişileri kovalıyor. Kaçanlar bizim binaya sığınırken bu kendini bilmez de peşlerinden kurşun sıkıyor. İlk başta biz maytap patladı sandık. Kızım bağırdı ben de ses gelince camın önüne çıktım. Saçma parçaları kızımın bacaklarına denk gelmiş. Kızım şoka girmişti. Yarasına bakmak için pantolonunun paçasını kaldırdığım sırada pantolondan duman çıkıyordu. Ben kızıma korkma sakin ol derken kızımda 'baba yaşlı bir amca silahla beni vurdu' deyince kucağıma aldım ambulansı beklemeden buradan geçen araçla hastaneye götürdüm."

"OTURDUĞU YERİ DEĞİŞTİRMESE KAFASINDAN VURULABİLİRDİ"

Merve Su Turan'ın yarası sebebiyle acı çekip uyuyamadığına işaret eden baba Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Normalde ben eve geldiğimde kızımı eve çağırırdım. Ama test çözdüğünü görünce rahatsız etmedim. Kızımı gördüğüm yer tam kurşunun denk geldiği yer. Kızım Allah'tan oradan kalmış orada oturmaya devam etse saçmalar ayakları yerine vücuduna veya kafasına denk gelecekti. Çünkü diz çöküp ders çalıştığı yere toplu halde kurşun isabet etmiş."

Baba Erkan Turan, kızının bacağındaki saçmaların çıkartılamadığını belirterek, "Kızımın bacağında 8 saçma parçası kaldı, onları çıkaramadılar. Doktorla ileride bir şey olur mu diye görüştüğümüzde 'şimdilik bir zararı yok ileride sıkıntı olursa ağrıyan noktayı ameliyat ederiz şimdilik pansuman, ağrı kesici ve iğnelerle iyileşsin bakarız' dedi." ifadesini kullandı.

"VURULDUĞUM YER, ARKAMA SAKLANAN 4 YAŞINDAKİ BİR KIZ ÇOCUĞUN KAFASINA DENK GELİYORDU"

Merve Su Turan ise olay anında şok halinde donup kaldığını belirterek, kavga anında yaşadığı endişeli anları şu sözlerle anlattı:

"Ben o sırada kaçamadım benim arkama küçük bir kız saklandı beni tuttu ve ağladı. Silahlı adam kurşun sıkınca saçmalar benim bacağıma denk geldi. Vurulduğum yer, arkama saklanan 4 yaşındaki bir kız çocuğun kafasına denk geliyordu. Saçmalar bana isabet etmeseydi onun kafasına gelecekti. Ben vurulduktan sonra kız evine kaçtı ben de babama bağırdım geldi. Şimdi sol ayağımda bir şey yok ama sağ ayağım acıyor."

Silahlı kavgaların son bulması çağrısında bulunan minik Turan, "Daha önce bir üst mahallede silahlı kavga olmuştu. Saçmalar bana değil diğer çocuklara da değebilirdi. Artık bu silahlı kavgalar son bulsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Polisin kavgaya ilişkin bazı kişileri gözaltına aldığı ve olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.