OTİZMLİ İKİZ KAYAKÇILAR BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Türkiye’nin tek otizmli kayakçıları olan ikiz kardeşler Ali Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, Avrupa’da büyük başarı yakaladılar.

admin
admin
02 Nisan 2017 Pazar 08:24
OTİZMLİ İKİZ KAYAKÇILAR BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Türkiye’nin tek otizmli kayakçıları 13 yaşındaki ikiz otizmli kardeşler Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, Fransa’nın Gourette kentinde düzenlenen Dünya Özel Sporcular Kayak Şampiyonası Slalom yarışlarında bir mucizeyi gerçekleştirdi. 31 sporcunun katıldığı yarışta Aliye Zeynep Avrupa 7’ncisi ve Dünya 8’incisi, Muhsin Murat Bingül ise Avrupa 10’uncusu ve Dünya 14’üncüsü oldu. Ayrıca Aliye Zeynep Bingül küçük slalom dalında yapılan yarışmada Avrupa 4’üncüsü ve Dünya 5’incisi olurken, Muhsin Murat Bingül, Avrupa 12’ncisi ve Dünya 14’üncüsü olmayı başardı. Kendilerinden 10 yaş büyüklerle yarışan sporcular, Türkiye’ye önemli bir başarı kazandırdı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.