OLTULULARA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Erzurum Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’in organize ettiği ve İlçe Kaymakamı Abdullah Şen’in başkanlığında bir araya gelen oda başkanları ve belediye temsilcilerinin yaptıkları değerlendirme toplantısında ilçenin doğalgaza geçmesi kararlaştırıldı.

30 Eylül 2013 Pazartesi 16:53
OLTULULARA DOĞALGAZ MÜJDESİ
Bakanlar Kurulu'nun mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün görevlendirilmesine ilişkin kararı doğrultusunda nüfusu 10 binin üzerindeki yerlerde konut sayısının yüzde 60'ının talebi olduğu takdirde yüklenici firmanın ilçeye doğalgaz getireceği ile ilgili 2013/4347 sayılı kanunu ile yürürlüğe giren kararının ardından yapılan toplantıda oda başkanları ve belediye temsilcileri izlenecek süreci masaya yatırdı.
Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, bunun tarihi bir fırsat olduğunu belirterek,” Bu fırsatı halkımızın çok iyi değerlendireceği kanısındayım. İlçemizin doğalgaz iletim hattı yapımı talebi Botaş Genel Müdürlüğüne bildirilecek olup ilçemizde söz konusu talebin oluşmaması durumunda abone sahipleri tarafından Erzurum İl Özel İdaresi tarafından açılan hesaba yatırılan 335 TL abone bedeli sahiplerine iade edilecektir" şeklinde konuştu.

Bakanlar Kurulu kararına göre Erzurum’un Oltu, Horasan, Pasinler ve Aşkale ilçelerine doğalgaz getirilmesi karara bağlanırken ilçelerin abone sayılarının en az yüzde 60’ının talep etmesi halinde doğalgaz için düğmeye basılacak.

Buna göre; abone sayısı 9 bin 860 olan Oltu’da, yaklaşık 6 bin abonenin Ekim ayı sonuna kadar Erzurum İl Özel İdaresi tarafından açılan hesaba 335 TL abone ve sayaç bedelini ödemeleri gerekiyor.


Editör

Son Güncelleme: 30.09.2013 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.