Oltulu Mimarın projesi UNESCO tarafından kabul edildi

Oltulu Mimar Uğur Zengin’in Kuş köye yaptığı proje kabul edildi.

admin
admin
06 Ocak 2019 Pazar 10:45
Oltulu Mimarın projesi UNESCO tarafından kabul edildi

Konuştuğu ıslık diliyle nam salan Giresun ili Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy, UNESCO tarafından kültürel miras listesine alındı.

2017 yılında UNESCO’nun dikkatini çeken Kuşköy, “Somut Olmayan Kültürel Miras” listesine alındı. Yüzyıllardır halkın birbiriyle konuşmak için “Islık dili” kullandığı Kuşköy’e UNESCO piyangosu vurdu.

UNESCO tarafından “Somut Olmayan Kültürel Miras” listesine dâhil edilen Kuşköyün kazandığı bu uluslararası başarıyı desteklemek için Zen Mimarlık’ta Cephe Giydirme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi hazırladı.

Zen Mimarlık tarafından hazırlanan “Kuşköy Cephe Sağlıklaştırma Projesi” Ekim 2018 yılında Strazburg Avrupa Konsey binasında ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından proje sahibi Oltulu Uğur Zengin adına Strazburg Konsolosu evinde bir davet düzenleyerek teşekkür etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.