O stad da aklınızda olsun!

Denetim yaparken oraya da bakın lütfen!

admin
admin
01 Mart 2023 Çarşamba 21:41
O stad da aklınızda olsun!

Vedat REFAYELİ

Millet olarak asrın depreminde ki yaraları canhıraş bir şekilde sarmaya çalışırken, elbette ki hepimiz dersler de çıkarmadık değil.

Mutlaka ilgili kurum ve birimler, muhtemel bir deprem karşısında şimdiden A ve B planları yapıyor, ona göre konumlanmaya çalışıyor.

Özellikle fay hatlarına kesinlikle konut veya işyeri yapılması daha olası değil.

Ona göre eskiden öylesine yapılan zemin etüdlerinin artık öneminin büyük olduğu ortaya çıktı.

Kentsel dönüşümün ne denli önemli bir proğram olduğu gerçeği belli olduysa, mevcut binaların denetimi, kontrolü de şart oğlu şart haline geldi.

Yapımı 1968 yılında gerçekleşen ve zaman içerisinde sadece restorasyonlar yapılan Kazım Karabekir Stadyumu da mutlaka gözetim altına olması gereken bir yapı.

O günkü şartlarda gerçekleşen bir yapı nihayetinde...

Bir şekilde yıllardan beridir futbol seyircisine hizmet eden stad da sıkı bir kontrolden geçirilmesi gerekir.

Olası bir facia karşısında, bir çok olayda olduğu gibi ağlayıp, sızlamak yerine şimdiden kontrol edilip tribünlerin sağlam olup olmadığı belirlenmeli ve bu kamuoyuna da açıklanmalıdır.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.