O maden suyu umutsuz vaka!

Dölekli’ye göre zehirli, tahlilleri iyi çıkmadı...

admin
admin
18 Ağustos 2023 Cuma 15:14
O maden suyu umutsuz vaka!

Vedat REFAYELİ

Yeraltı madeni bakımından Erzurum’un en zengin ilçelerinden olan Pasinler’de çok önceleri çıkartılan ve özellikle Ramazan’da iftar sofralarının olmazsa olmazlarından olan maden suyu için Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, kesti attı.

‘’O su zehirlidir, yeniden çıkartıp, piyasaya sürmemiz mümkün değil!’’.

Göreve geldiği ilk günden itibaren, yıllar önce kendisinin de kana kana içtiği Pasinler Maden suyunun yeniden hayata geçmesini çok istediğini söyleyen Ahmet Dölekli, tetkik yaptırdığını ve suyun zehirli olduğunu belirlediklerini, dolayısıyla da o defteri kapattıklarını anlattı.

‘’Herşeyden önce o suyun çıkmasını, işin ticaretini üstlenmeyi herkesten çok ben isterim. Ama yok işte. Yıllar önce çıkartılan o kaynak suyunu yeniden çıkartıp, piyasaya sunamayız. Jeoloji mühendisi hemşehrimiz rahmetli Lütfü Kotan’ın raporu var, içilmez diye. Kaldı ki o suyu yeniden çıkartsak bile Sağlık Bakanlığı’ndan onay alamayız, asla izin vermezler’’ diyen Dölekli, suyu umutsuz vakaya benzetti!

Başkan ile görüşmemde, suyun analizinin yeniden yapılmasını istediğimi, bir şekilde o maden suyunun ilin ekonomisine önemli katma değer sağlayacağına inandığımı belirttim, onu da bilin istedim.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.