NEW CITY SORUNU TBMM’YE TAŞINDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, TBMM Başkanlığı’na. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplandırması istemiyle ‘New City’ odaklı bir soru önergesi verdi.

25 Ekim 2014 Cumartesi 10:04
NEW CITY SORUNU TBMM’YE TAŞINDI
Öztürk, Doğu Anadolu’nun en büyük projesi olduğu iddia edilen New City projesinde yaşanan sıkıntıların bir türlü çözülememesi, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların mağduriyetlerinin bir türlü giderilmemesi üzerine soru önergesi verdiklerini açıkladı.
Öztürk’ün verdiği soru önergesinde şunlar kaydedildi:
‘2012 yılında Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında, Yenişehir ilçesinde bulunan 450 konutluk imar iskan evleri diye adlandırılan konutları yıkarak hak sahiplerine yeni ev verileceğini vaat ederek  2300 konutluk New City projesine başlandı. 2013 yılı bahar aylarında başlayan çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam etmesi doğrultusunda toplamda 36 olan bloktan oluşan projenin üçte biri tamamlandı. Projenin tamamı yapılan sözleşmeye göre  2015 Aralıkta tamamlanacaktı ancak; 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra göreve gelen yeni Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı  bu inşaat çalışmalarını ruhsatsız ve kaçak gerekçesi ile durdurdu.
Basında yer alan bu bilgiler ışığında;
1-Bu proje kapsamında yapılan sözü geçen  binalar ruhsatsız ise bu seviyeye kadar nasıl geldi?Büyükşehir belediyesibu usulsüzlüğe neden göz yumdu?
2-Bu projenin ruhsatı yok ise ihaleye nasıl çıkarıldı?
3-Bu projenin ruhsatsız olduğu tespit edildi ise inşaatın yapımının  başlamasına müsaade eden eski  Belediye  başkanı Ahmet KÜÇÜKLER hakkında suç duyurusu yapıldı mı?
4-Kentsel Dönüşüm adı altında  Belediyeye güvenerek ev alan 2000 kişiye yakın vatandaşın ve arsa sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için ne gibi bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz?”

Editör

Son Güncelleme: 25.10.2014 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.