NEW CITY MAĞDURLARI AYAKLANDI

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 'New City' isimli konut projesinden daire alanlar, eylem yaptı.

20 Eylül 2014 Cumartesi 17:36
NEW CITY MAĞDURLARI AYAKLANDI
Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City' isimli konut projesinden daire alan aileler, 6 kilometre yürüyerek eylem yaptı.
Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2012 yılında İmar İskan Evleri yıkıldı. İhaleyi alan işadamı Ahmet Metin Karadayı'nın şirketi Karadayı Grup tarafından 2 bin konutluk ve 240 milyon liraya çıkacak 'New City Projesi'nin temeli geçen yıl atıldı. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan AK Partili Mehmet Sekmen, Erzurum'un en büyük konut projesi inşaatını ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle durdurdu. Mağdur olanlardan 300 kadarı ilk önce yarım kalan inşaat alanına girdi. Burada basın açıklaması yapanlar muhatap bulumadıklarını söyledi. Kalabalık grup daha sonra 'Belediye Karadayı Elele, halkın hakkı nerede', 'Van'a sahip çıkan devlet dadaşlara da sahip çık', 'Kentsel dönüşüm değil belediyesel yolsuzluk', 'Hak sahipleri burada sahtekarlar nerede' yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti. Her kavşakta yaklaşık 20'şer dakika oturma eylemi yapan grup yolları trafiğe kapatarak polislerin ikna çabalarına aldırış etmedi. Başkan Sekmen'i istifaya davet eden grupta bulunanlar Vali Ahmet Altıparmak'ın Havuzbaşı semtinde Paşalar Caddesi'ndeki konutu önünde de oturma eyleminde bulundu.
Slogan atan eylemcilere İstanbul'da bulunan Vali Altıparmak'ın köpeği 'Şila' havladı. Bazı kişilerin köpeği susturmaya çalışırken, vali konutunun önünde çok sayıda polis ekip otomobili gelmesi dikkat çekti.
Havuzbaşı'nı da trafiğe kapatan ve Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in gelmesini isteyen eylemciler olay yerine gelen Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile görüştü. Emniyet Müdürü Karabörk, Vali Altıparmak'ın İstanbul'da olduğunu söyledi. Bu sırada ağlayan bir kişi, Emniyet Müdürüne sarılarak Devletin köpeği bile bize havlayarak cevap veriyor ama bir yetkili gelip ne olacağını söylemiyor dedi.
Yaklaşık 6 kilometre yürüyen grup çevik kuvvet ekiplerinin beklediği AK Parti il binası önünde İstiklal Marşı okuyarak eylemlerine son verdi.
İNŞAAT FİRMASINDAN AÇIKLAMA
Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı da yaptığı basın açıklamasında, verdikleri sözü tutacaklarını ve 2015 yılı sonuna kadar bütün daireleri teslim edeceklerini bildirdi.
Son 6 ayda hiçbir firmanın yaşamadığı sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade eden Karadayı, ilgili kurum ve iş adamlarıyla yaptıkları toplantıların bittiğini, artık tüm çabalarını verdikleri sözleri yerine getirmek için göstereceklerini vurguladı.
Palandöken ilçesinde gerçekleştirilen New City Projesi ile ilgili tüm daireleri teslim edeceklerinin altını çizen Karadayı, "Belirtmek isterim ki artık bu sürecin sonuna geldik. Genel anlamda her konuda mutabakata vardık, resmi boyutunu da önümüzdeki hafta bitireceğiz. 2015 yılının sonuna kadar bütün dairlerin tamamını teslim edeceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 21.09.2014 08:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mağgdur vatandaş 2015-02-16 10:07:26

ahmet efendi bu mağdur vatandaş hakkını aramak için sokaklara çıktı hakkını aramak için sen niye sessiz kaldın dilinimi yuttun biz mağdurlar bu soğukta sokaklara çıkıp hakk ararkaen senise sıcak evinde oturıyorsun niye tvye veya bir gazeteye çıkıp da bizi savunmuyorsun milleti aldat haklarını ye zıkkım olsun