MUSA'NIN KATİLİNE 32 YIL

Erzurum’da 3 Kasım 2009 günü okula giderken kaçırılan ve 9 Kasım günü metruk bir binada işkence yapılarak öldürülmüş olarak bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kang' ın (13) katil zanlısı ve hakkında bir çok hırsızlık sabıkası bulunan 17 yaşındaki Burhan E., tutuklu yargılandığı Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22 Haziran 2010 günü yapılan tek celse duruşmada verilen 32 yıl hapis cezası Yargıtay Birinci Ceza Dairesi tarafından onandı.

24 Şubat 2012 Cuma 16:12
MUSA'NIN KATİLİNE 32 YIL
Türkiye gündeminde kalan Musa Kang cinayeti ile ilgili karar davasında 17 yaşındaki katil zanlısı Burhan .E’ya.zorla alıkoymak ve hürriyeti tehdit suçlarından 8 yıl, kasten adam öldürmek suçundan ise 24 yıl hapis cezası verilmişti.

"MUSA'YI KİMİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLMİYORUM"
Musa’ya hırsızlık yapması için teklif eden Burhan .E. ilk duruşmada yaptığı savunmasında, “Bayrama bir hafta kala Musa'yı Selahattin ve Murat isimli çocuklar benden istedi. Bana Musa'yı onlar gösterdi, önceden tanımazdım. Bende alıp götürdüm. Çocuğa ne yapacaklarını bilmiyordum, okulun oradan çocuğu aldım. Çeşmenin oraya götürdüm ve çeşmenin orada hemen Musa'yı Selahattin ve Murat ismindeki çocuklara teslim ettim, daha sonra da gidip bakmadım. Musa'yı ben öldürmedim" demişti. Karar duruşmasında son sözleri sorulan sanık Burhan .E.’nin “Bilmiyorum, bilmiyorum. Musa’yı kimin öldürdüğünü bilmiyorum. Musa’yı ben öldürmedim” demişti.

ADLİ TIP KURUMU:‘CEZA EHLİYETİ TAM’ RAPORU VERDİ
Musa Kang’ın cinayet zanlısı iddiasıyla Erzurum H Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan madde bağımlısı 16 yaşındaki Burhan E.nin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan Ruh Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu ile Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanı ve Psikiyatrik Uzmanı Prof. Dr. B. Mert Savrun ile birlikte 7 kurul üyesinin 15 Mayıs 2009 tarih ve 220-265321 sayılı verdiği ‘ceza ehliyeti’ raporunda ceza ehliyeti tam raporu verildi.

YARGITAY, 32 YILLIK HAPİS CEZASINI ONADI
Yargıtay Birinci Ceza Dairesi Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22 Haziran 2010 günü ve 2010/88 sayılı kararında Musa Kang cinayeti ile ilgili yargılama sonunda Musa Kang’ın katili Burhan .E., 13 yaşındaki Kanğ’ı zorla alıkoymak hürriyeti tahdit suçundan TCK’nın 109’uncu maddesi gereği 8 yıl hapis, kasten öldürmek suçundan ise TCK’nın 62’inci maddesi uyarınca 24 yıl hapis cezası olmak üzere toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Birinci Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı oy birliği ile onamasına karar verdi.Erzurum Birini Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 32 yıllık hapis cezası hükmünde verilen hükümden sonra, gerekçeli kararda ise, ‘insanlık dışı bir duygu ile cinayet işlenmiştir.’ görüşlerine yer vermişti.

MUSA KANG CİNAYETİ NASIL OLMUŞTU
Musa Kang cinayeti, Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7’inci sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Musa Kang, 3 Kasım 2009 günü okula gitmek için evden ayrılmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailenin kayıp müracaatında bulunmasının ardından araştırma başlatan polis, Musa’nın kapüşonlu bir gençle giderken güvenlik kameralarına yansıyan görüntüsünü buldu. Musa'nın cesedi, 9 Kasım günü Devlet Demir Yollarına ait tarihi özelliği bulunan metruk bir binada bulundu. Cinayetin katil zanlısı olarak Musa’nın babasının amcasının oğlu S. K. gözaltına alınıp tutuklandı. Daha sonra ise madde bağımlısı Burhan E., ikinci katil zanlısı olarak tutuklandı. İlk tutuklanan zanlı S.K., 11 gün hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. 17 yaşındaki B. E., akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirlemek için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 20 gün gözetim altında tutulan Burhan .E’ ye, 'cezai ehliyeti var' yönünde rapor verilerek akli dengesinin yerinde olduğu bildirildi. Cumhuriyet Savcısı Ünal Bingül tarafından hazırlanan 10 sayfalık iddianamede, Burhan E., hakkında 'canavar hisle ve eziyet çektirerek' öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından dava tarihi belirlendikten sonra, Ceza Mahkemesi Kanunu'nun 'zorunlu kapalılık' başlıklı 185-1'nci maddesi gereğince, duruşmanın sanığın 18 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle taraflara, izleyicilere ve basına kapalı olarak yapılmasına karar vererek duruşmayı tek celsede bitirmişti.

Editör

Son Güncelleme: 24.02.2012 16:32
Anahtar Kelimeler:
MUSANIN KATİLİNE 32 YIL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.