Muhtarlardan Erdoğan’a teşekkür

admin
admin
07 Temmuz 2017 Cuma 00:46
Muhtarlardan Erdoğan’a teşekkür

Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, ilde görev yapan bin 186 muhtar adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın külliyede muhtarlara verdiği SGK primi sözünün hayata geçtiğini ifade eden Korkmaz, Erzurum’da bin 1186 muhtardan sosyal güvencesi olmayan 793 muhtarın SGK primlerinin devlet tarafından karşılandığını ifade etti.

Muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından karşılanacağı 29 Nisan 2017 tarihli kanun hükmünde kararnamede yayınlandığını ve bu ay itibariyle de hayata geçtiğini kaydeden Korkmaz, “Bu kanunda Erzurum ilimizde görev yapan 1186 muhtarımızdan 793’ü faydalanmıştır. 5. ve 6. ayların 1227 TL tutarındaki Toplam 973.011.00 TL olan prim borcu yani yaklaşık 1 milyon TL yatırıldı. Erzurum ilimizin ekonomisine ayda yaklaşık 500 Bin TL katkı sağlanmıştır. İlimizde görev yapan 1186 muhtarımızdan 793 sosyal güvencesi olmayan muhtarımız mevcut idi. 393 muhtarımız ise emekli veya çalışan olduğundan dolayı 393 muhtarımıza SGK primi yatırılmayacaktır. Yayınlanan kanun hükmündeki kararnameden sonra yani 5. ve 6. aylara ait olan prim borcundan yatıran muhtarlarımız var ise bir dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurarak yatırdıkları ücretleri geri alabilirler. Türkiye genelinde 50249 muhtarımız ve Erzurum’da görev yapan muhtarlarımızın bu sorunu sayın Cumhurbaşkanımız tarafında son nokta koyularak çözüldü. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile muhtarlarımızın SGK primlerini devlet yatırdı. Aynı zamanda bu muhtarlarımız, ödenek olarak nitelendirdiğimiz bin 406 lira olan maaşlarını da almaya devam edecek. Yani bundan sonra muhtarlarımızın maaşlarında SGK kesintisi olmayacak.” dedi.

Muhtar Korkmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği diğer bir müjde ise, muhtarların taşıdıkları silahlarla ilgili harcırah bedelinin İçişleri Bakanlığınca karşılanması idi. Ruhsat vergileri ise, çalışmanın sona ermek üzere olduğunu ve çok yakın bir zamanda inşallah yasalaşacaktır. 2002 yılından beri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gerek Başbakanlığı döneminde, gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde biz muhtarlara ve milletimize verdiği sözleri bugüne kadar hepsini harfiyen yerine getirmiştir. Ben de Sayın Cumhurbaşkanımıza muhtarların önemli sorunu haline gelen bu iki sorunu çözdüğü için çok teşekkür ediyorum. Devletimizin ve milletimizin emrinde olduğumuzu bildiriyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.