Muhalefet Rafet, rahmet istedi!

40 yıla varan gazetecilik hayatımda elbette tarihe tanıklık ettiğim, biriktirdiğim çok anı, tanıştığım çok insan oldu.

admin
admin
03 Ekim 2023 Salı 11:35
Muhalefet Rafet, rahmet istedi!

Vedat REFAYELİ

Rafet Küçükali ismi, bunca yıl geçmiş asla aklımdan çıkmayan bir isim olmuştur. 1984-1989 yılları arasında Necati Güllülü’nün belediye başkanlığı yaptığı dönem, aynı partiden, ANAP’tan Meclis üyesiydi Rafet Küçükali.

Bugüne kadar sayısız meclis üyesi gördüm, tanıdım, konuştum ama iz bırakan belki de on kişiden biri olan Küçükali’nin bende iz bırakmasının sebebi muhalefet oluşuydu!

Özellikle de günümüzde de iyi bir şey olduğuna tam kanaat getirdiğimiz muhalefetin önderlerindendi Rafet Küçükali.

O yıllarda iştirak ettiğim her meclis toplantısında mutlaka güne damgasını vuran bir isimdi, adı ‘Muhalefet Rafet’e çıkmıştı.

Belki de onun döneminde meclis ile ilgili yaptığım her 10 haberin en az 8’inde onun ismi yeralmıştır illaki.

Dersine çalışmış şekilde gelirdi bir defa ve gündem maddelerinin her biriyle tek tek ilgilenir, genelde de o günkü meclisin aldığı her kararda bir tek onun muhalefet şerhi olurdu.

Bir defa muhalefet ettiği kişilerin kendi partisinden başkan ve meclis üyeleri olması, onun her daim manşetlerde olmasında birinci etkendi.

1980’li yılların efsane meclis üyesiydi, iz bırakanlardan olmuştu..

***

İşte o dönemler sıklıkla haberini yaptığım, ikili görüşmelerinde sohbetinden de mutluluk duyduğum Rafet Küçükali’nin oğlu Adnan Küçükali ile tanıştığımda döndüm o günlere bir daha.

Halen Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olan oğlu Doçent Doktor Adnan Küçükali ile o günlerden kalma anıların sohbetini yaparken, böyle bir babanın oğlu olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiriyordu.

‘’Ben o babanın oğluyum. Ben de aynı yoldayım ve doğru bildiğim yoldan da asla kaçmam’’ diyen Doç.Dr.Adnan Küçükali, ‘’Babam meclis üyesi iken ben çok küçüktüm. Nasıl bir meclis üyesi olduğuna dair bilgim var. Ben de ona benzediğimi düşünüyorum. Benim de muhalif bir yapım vardır ve çok işim rastgitmemiş olsa dahi bundan rahatsızlık duymadım hiç. Felsefe doktoramı da çatışan fikirler üzerine yapmıştım. Zordur, kazancı pek yoktur ama olsun. Bu da bir yaşam felsefesidir. Hatta yaşasın muhalefet diyorum. ’’ dedi.

Belli ki Rafet ağabey rahmet istemiş. 2005 yılında 82 yaşındayken vefat eden Rafet Küçükali ağabeye rahmet dilerken, profesörlük bekleyen oğul Adnan hocaya da akademik hayatında başarılar diliyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.