MÜFTÜ ÇINAR’DAN YETİMLERE SAHİP ÇIKALIM MESAJI

Erzurum Müftülüğü tarafından “Camiler Yetimlerle Buluşuyor” projesi hayata geçirdi.

22 Ağustos 2014 Cuma 08:47
MÜFTÜ ÇINAR’DAN YETİMLERE SAHİP ÇIKALIM MESAJI
Erzurum’un Palandöken İlçesi’nde bulunan Selimiye Cami Kuran Kursunda düzenlenen “Camiler Yetimlerle Buluşuyor” projesinin başlangıç törenine Erzurum Müftüsü Hasan Çınar ve Müftü Yardımcısı Celal Büyük, din görevlileri ve davetliler katıldı.

Erzurum il Müftülüğü tarafından hazırlanan projede 20 ilçede toplamda proje 18 yaş altı bin 212 yetimin ihtiyaçlarının maddi ve manevi giderilmesini hedefleniyor. “Camiler Yetimlerle Buluşuyor” projesi ilk olarak Palandöken İlçesi’ndeki Selimiye Kuran Kursunda düzenlenen programla hayata geçirildi.

Selimiye Camii müezzini Ömer Uzunoğlu’nun kuran tilaveti ile başlayan program müftü Hasan Çınar’ın konuşması ile devam etti. Yetimlerin hep yanlarında olduklarını ifade eden İl Müftüsü Hasan Çınar, Peygamber efendimizin “Kendi yetimini ya da başkasının yetimini himaye eden kimseyle ben cennette yan yana olacağım.” sözünü hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti. “ 20 ilçede 18 yaş altı bin 212 yetime yardım elini uzatmak için ’Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor’ projesi bugün başladı. Nasıl ki Mekke’den Medine’ye gelenler orada muhacir ensar kardeşliği ilan edildi ise bizde kendi çapımızda kardeşliğe teşvik ediyoruz. Erzurum’daki zengin kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bir cami hocamız gelirde bir yetim kardeşimiz için yardım isterse lütfen geri durmasınlar hocalarımızın yanında yer alsın destek olsunlar. Valiliğimiz, müftülüğümüz yetimlerimizin her daim yanındadır. 3 yıl devam edecek bir hizmettir bugün yapılıp yarın bırakılacak bir hizmet değildir. Bugün güzel bir şeye şahitlik yapıyoruz. 8.projenin uygulanmasının başlangıcı olarak Palandöken’de beraberiz. Erzurum müftülüğüne ait bir projeyi 20 ilçede devam ettireceğiz.“ diye konuştu.

Program İl Müftüsü Hasan Çınar ile çocukların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.


Editör

Son Güncelleme: 22.08.2014 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.